• Ameriški predsednik Donald Trump
    Ameriški predsednik Donald Trump
    Foto: Sta

Trump prepričan, da se mu godi zgodovinska krivica

sreda, 17. maj 2017, 19:55

Ameriški predsednik Donald Trump je danes v govoru diplomantom akademije obalne straže v New Londonu v zvezni državi Connecticut povedal, da še nobenega predsednika v zgodovini ZDA niso tako nepošteno obravnavali kot njega. Predvsem bi naj to veljalo za medije.

NEW YORK > Trump je navdušenim diplomantom, ki so mu po izjavi glasno zaploskali, svetoval, naj sledijo njegovemu primeru in se nikoli ne vdajo ampak "borijo, borijo, borijo". Trump je prepričan, da se nobena juha ne poje tako vroča kot se skuha in da se bo na koncu vse dobro izteklo.

Trump, ki je medije označil za sovražnike ameriškega ljudstva, se trenutno ogorčeno bori proti nepooblaščenemu uhajanju informacij v javnost. Ne razume, zakaj mediji še naprej poročajo o vpletanju Rusije v ameriške volitve in preiskavi morebitnih zvez njegove kampanje z Rusi.

Prav tako ni razumel, zakaj nekdanji direktor FBI James Comey nadaljuje preiskavo, čeprav sam ve, da ni bilo nobenih povezav z Rusi. Demokrati v Washingtonu so prepričani, da je Trump Comeyja odpustil zaradi preiskave. Trump je dejal, da ga je odpustil, ker je vase zagledan nastopač.

Trumpa je pred akademijo obalne straže pričakalo nekaj sto podpornikov, ki so nosili transparente s pozivi naj se lanskoletno demokratsko predsedniško kandidatko Hillary Clinton pošlje v zapor.

Protestnikov proti Trumpu je bilo manj. Opozarjali so na dejstvo, da je Trump med kampanjo trdil, da Clintonova ne zna odgovorno ravnati z državnimi skrivnostmi. Sedaj je sam obtožen, da je izdal zaupne informacije Sergeju Lavrovu, zunanjemu ministru države, ki mu je glede na ugotovitve ameriških obveščevalcev pomagala do volilne zmage proti Clintonovi.

STA


Povej naprej:

 

Mnenja