V Nemčiji aretirali domnevnega pajdaša osumljenca za pripravo napada v Avstriji

Nemška policija je danes sporočila, da so v mestu Neuss na zahodu države v soboto prijeli moškega, domnevno povezanega z osumljencem, ki naj bi pripravljal teroristični napad v Avstriji. Podrobnosti niso želeli izdati, poročajo tuje tiskovne agencije.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

BERLIN > Nemška politična revija Focus, ki se je sklicevala na vire v pravosodju, je pred tem poročala, da so posebne policijske enote vdrle v stanovanje moškega, ker naj bi pripravljal bombni napad na policiste in vojake.

Po pisanju Focusa naj bi osumljenec skupaj s 17-letnim radikaliziranim Albancem, ki so ga v petek prijeli v Avstriji, v stanovanju v Neussu “eksperimentiral s snovmi za izdelavo eksploziva”. Moški, ki so ga prijeli v Avstriji, je preiskovalcem povedal, da je prisegel zvestobo skupini Islamska država ter tudi razkril povezavo s pajdašem v Neussu. Osumljen je priprave terorističnega napada na Dunaju.

Nemška policija je moškemu v Neussu zasegla računalnike in mobilne telefone, njegovo soprogo pa so začasno pridržali za zaslišanje, še piše Focus v svoji spletni izdaji.

STA


Najbolj brano