V Turčiji pridržali dva osumljenca za umor ruskega veleposlanika

Turške oblasti so priprle dva osumljenca za umor ruskega veleposlanika v Turčiji Andreja Karlova, poroča turška tiskovna agencija Anadolu. Oba naj bi bila člana organizacije v ZDA živečega verskega voditelja Fethullaha Gülena, ki mu turške oblasti pripisujejo odgovornost za julijski poskus državnega udara.

Ruskega veleposlanika Andreja Karlova je 19. decembra 
med odprtjem fotografske razstave ubil 22-letni turški policist 
Mevlüt Mert Altintas (v ozadju), ki v času napada ni bil v 
službi. Foto: Youtube
Ruskega veleposlanika Andreja Karlova je 19. decembra med odprtjem fotografske razstave ubil 22-letni turški policist Mevlüt Mert Altintas (v ozadju), ki v času napada ni bil v službi. Foto: Youtube

CARIGRAD > Oba osumljenca sta zanikala vse obtožbe, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Anadolu ob sklicevanju na varnostne sile poroča, da so turške oblasti pridržale še tri ljudi, ki so povezani z atentatom. Osumljenca sta obtožena članstva v Gülenovi organizaciji.

Ruskega veleposlanika je 19. decembra med odprtjem fotografske razstave ubil 22-letni turški policist Mevlüt Mert Altintas, ki v času napada ni bil v službi. Pri tem je vzklikal, da je to storil zaradi padca sirskega mesta Alep, pri čemer je pomembno vlogo odigrala Rusija. Zatem so ga turški policisti ustrelili in ubili.

Turčija in Rusija sta se dogovorili, da bosta skupaj preiskovali umor.

STA


Najbolj brano