V nesreči madžarskega avtobusa v Italiji 16 mrtvih

Na avtocesti na severu Italije blizu Verone se je v petek zvečer zgodila nesreča, ko se je madžarski avtobus zaletel v steber nadvoza in zagorel. Po podatkih gasilcev je umrlo najmanj 16 ljudi, 39 je ranjenih. Na avtobusu so bili večinoma madžarski dijaki, ki so se vračali s šolskega izleta v Franciji, poročajo tuje tiskovne agencije.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

RIM > Z madžarskega zunanjega ministrstva so sporočili, da je bilo na avtobusu 54 potnikov in dva šoferja. Večinoma gre za dijake srednje šole v Budimpešti, ki so stari med 14 in 18 let. Z njimi so bili tudi učitelji in starši.

Ob trku so plameni zajeli celoten avtobus. Na fotografijah, ki jih je objavila policija, je videti, da je požar povsem uničil notranjost avtobusa, ki se je spremenil v požgano lupino, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nekaj žrtev je vrglo iz avtobusa, večina pa je umrla v avtobusu, v katerem so našli zoglenela trupla.

Nesreča se je zgodila malo pred polnočjo. Poškodovane, med katerimi jih je deset huje ranjenih, so odpeljali v bolnišnico v Verono.

Med žrtvami bi lahko bil tudi francoski voznik avtobusa s svojo družino, je poročala italijanska tiskovna agencija Agi.

Vzrok nesreče za zdaj še ni znan. Predstavnik prometne policije v Veroni je dejal, da v nesrečo ni bilo vpleteno nobeno drugo vozilo, tako da je verjeten vzrok nesreče tehnična ali človeška napaka; morda je voznik zaspal.

Tovornjakarji, ki so peljali za avtobusom, so sicer povedali, da je imel avtobus težave s kolesom, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.

Del avtoceste je zaprt, medtem ko so na delu preiskovalci.

STA


Najbolj brano