V središču preiskave napada v Barceloni 17-letni Moussa Oukabir

Španska policija je potrdila poročanje medijev, da zaradi četrtkovega napada v Barceloni iščejo 17-letnega Mousso Oukabirja, brata Drissa Oukabirja, ki so ga v četrtek prijeli v mestu Ripoll. Ni pa potrdila, da je Moussa voznik kombija, ki je zapeljal v množico na ulici Rambla in ubil najmanj 13 ljudi.

 Zaradi četrtkovega napada v Barceloni iščejo 17-letnega 
Mousso Oukabirja.
Zaradi četrtkovega napada v Barceloni iščejo 17-letnega Mousso Oukabirja. 

BARCELONA > El Mundo je sicer poročal, da je bil Moussa Oukabir voznik kombija in da je v središču preiskave. Bel kombi, s katerim je zapeljal v množico, naj bi najeli prav z osebnimi dokumenti njegovega brata Drissa.

Policija je po napadu, v katerem je bilo ranjenih tudi več kot 100 ljudi, ob njem prijela še dva osumljenca, med njima Španca iz Melille, španske enklave na severu Afrike.

Agencija Reuters, ki navaja pravosodne vire in predstavnika katalonske vlade Joaquima Forna, poroča, da naj bi napadalci v Barceloni načrtovali napad s plinom.

Španski časnik El Pais je poročal, da so bili napadalci v Barceloni in tisti, ki so nato danes zgodaj zjutraj izvedli napad v obmorskem letovišču Cambrils, člani 12-članske teroristične celice. Pet članov celice je bilo ubitih v spopadu s policijo v Cambrilsu. Časnik, ki navaja policijske vire, še dodaja, da so štirje člani celice, tudi voznik kombija, še na begu.

Katalonski predsednik Carles Puigdemont je opozoril, da gre za potencialno neverne ubežnike.

Forn je danes za lokalni radio dejal, da je zdaj prioriteta ugotoviti identiteto vpletenih in njihove povezave, torej tistih, ki so najeli kombi in tistih, ki so uspeli pobegniti.

STA


Najbolj brano