• ENOS COSTANTINI, agronom in publicist
    ENOS COSTANTINI, agronom in publicist
    Foto: Leo Caharija
  • Enos Costantini: “Bila je najbolj cenjeno krajevno vino, vendar je istrska  veljala več od tiste s furlanskih gričev in v mestnih 
statutih je bilo zapisano, da je krčmarjem strogo prepovedano mešati obe.”
    Enos Costantini: “Bila je najbolj cenjeno krajevno vino, vendar je istrska veljala več od tiste s furlanskih gričev in v mestnih statutih je bilo zapisano, da je krčmarjem strogo prepovedano mešati obe.”
    Foto: Leo Caharija

“V časih, ki niso naklonjeni tiskani besedi, je treba biti iznajdljiv”

petek, 11. avgust 2017, 06:00

Furlane se je skozi stoletja oprijel stereotip marljivih, toda revnih kmetov, pripravljenih oprijeti se vsakršnega dela in iti s trebuhom za kruhom. Naj so šli v bližnje mesto ali daleč v svet, ostali so zavezani rodni grudi, starim navadam, domačemu ognjišču, fogolarju. Enos Costantini sodi med vnete raziskovalce kmečke preteklosti teh ljudi trdih potez in mehkega srca, ki so mu navdih za neštete članke in knjige. Revnega kmečkega porekla se ne sramuje, pravzaprav je nanj kar ponosen.

> Kako vas je potegnilo v vaš poklic, povezan z zemljo in delom na njej? “Po očetovi strani smo bili hribovci, doma iz Trasaghisa. ...

Paket Mesečno
Osnovni paket že od 6,99€
Regionalni paket že od 7,99€
Modri paket že od 8,99€
Popolni paket že od 9,99€
Dnevni paket 1,99€
Popolni plus PDF že od 19,99€
Vse cene vsebujejo 22% DDV. Založnik si pridržuje pravico spreminjati nabor rubrik.

Podrobne informacije o naročniških paketih.


Povej naprej:

 

Mnenja