25. marca se vrača Odprta kuhna
Kulinarika
07. 03. 2016, 13.41
, posodobljeno: 02. 11. 2017, 11.48
25. marca se na Pogačarjev trg v Ljubljani vrača zelo priljubljeni kulinarični dogodek Odprta kuhna. Ta projekt so lani zelo uspešno “izvozili” tudi v Koper, ki bo tudi letos zaživel na Carpacciovem trgu in Taverni. Točne datume bodo sporočili kmalu, so obljubili organizatorji.
LJUBLJANA, KOPER
> Odprta kuhna je najbolj odmeven kulinarični projekt v Sloveniji, o njej je šel glas tudi daleč onstran njenih meja. Na zamisel o prehranski tržnici v središču Ljubljane z živo kuharijo in pestro ponudbo ulične prehrane sta pred leti prišla zakonca Alma Mujezinović in Lior Kochavy, ki sta zgled našla pri odprtih tržnicah s hrano v Kochavyjevi domovini, Izraelu. Prva zamisel je bila o tržnici predvsem s slovensko hrano, v treh letih pa se je Odprta kuhna razvila v zelo raznoliko ponudbeno mešanico jedi s številnih koncev sveta.
V letošnji, četrti sezoni zapored bo obratovalni čas Odprte kuhne nekoliko spremenjen. Odprta kuhna bo svoja vrata v Ljubljani odprla vsak sončni petek med 10. in 21. uro, v poznih pomladnih in poletnih mesecih bo odprta vse do 23. ure.
V letošnji sezoni se projektu pridružuje več kot 20 novih restavracij s celotne Slovenije. Mednarodni značaj prehranski tržnici dajejo kitajski, indijski, tajski in bližnjevzhodni kuharski mojstri, ki delujejo v slovenski prestolnici.
Spletno uredništvo