Črna mocarela osvaja svet

Ste že slišali za črno mocarelo? To je najnovejši italijanski kulinarični izvozni produkt, ki že osvaja svet. Črno mocarelo je njen “izumitelj” Umberto D'Angelo pod blagovno znamko Nera di bufala prvič javnosti predstavil 21. avgusta na Šagri mocarele v kraju Cellole v Italiji. Povpraševanje dežuje z vseh koncev sveta, največ pa iz Francije, Švice in Nemčije, pravi D'Angelo.

Nera di bufala
Nera di bufala 

Mocareli je Umberto D'Angelo dodal rastlinsko oglje, idejo pa je dobil, ko je prvič okusil kruh z ogljem. Ta sicer slovi po svoji hitri prebavljivosti in ima številne pozitivne učinke za prebavni trakt.

Da bi poizkusili pico iz testa z ogljem, pa se vam ne bo treba odpeljati daleč, to ponujajo v miljski restavraciji Primavera.

Spletno uredništvo


Najbolj brano