• Mitja Horvat  (levo), FerFud chef 2015
    Mitja Horvat (levo), FerFud chef 2015
    Foto: Luka Kaše

FerFud tovornjaček išče kuharskega mojstra z veliko idejo

sreda, 23. marec 2016, 12:44

Projekt FerFud se vrača tudi letos. Tokrat s prenovljenim konceptom, saj FerFud tovornjaček išče kuharskega mojstra z veliko idejo, sporočajo organizatorji. Razpis je že odprt, kandidati lahko prijave oddajo do 10. aprila.

LJUBLJANA > Zmagovalec bo prejel naziv FerFud chef 2016, se udeležil kulinaričnega izobraževanja na kuharski Akademiji Jezeršek, prejel 10.000 evrov nagrade in se podal na kulinarično avanturo po Sloveniji. Njegova desna roka na poti bo Mitja Horvat, FerFud chef 2015, spremljali pa ga bodo tudi mentorji - znani slovenski kulinarični chefi, kot so Janez Bratovž, Vesna Čarman, Luka Jezeršek, Gregor Jurkovič, Ksenija Mahorčič, Tanja Pintarič, Uroš Štefelin in Gregor Vračko.

Naloga kandidatov je pripraviti predlog za dve glavni jedi in sladico, jih na zanimiv način poimenovati ter posneti video s predstavitvijo sebe in svojega celotnega koncepta.

Rok za oddajo prijav je 10. april. Že dan kasneje bo žirija izbrala tri do pet kandidatov, ki bodo 12. aprila na Dvoru Jezeršek v živo predstavili svoje ideje in skuhali predlagane jedi.

Zmagovalca bodo izbirali člani strokovne žirije in spletno občinstvo: od 12. do 17. aprila bo na spletni strani projekta www.ferfud.si potekalo spletno glasovanje za najljubšega kandidata. FerFud chef 2016 bo znan 18. aprila, sporočajo organizatorji.

Spletno uredništvo


Povej naprej:

 

Mnenja