• V nedeljo in ponedeljek bo v Portorožu festival malvazije.
    V nedeljo in ponedeljek bo v Portorožu festival malvazije.
    Foto: Zdravko Primožič/Fpa

Festival malvazije

četrtek, 9. marec 2017, 12:13

Z daljšimi dnevi in prvimi znanilci pomladi se začenja tudi sezona gastronomskih prireditev. Že od jutri številni gostinci vabijo na spomladanski Teden restavracij, v nedeljo in ponedeljek pa vinarji v Portorož na malvazijo.

PRIMORSKA > V nedeljo in ponedeljek bo v kongresnem centru Portus ob hotelu Slovenija v Portorožu potekal že 19. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana. Začel se bo v nedeljo, 12. marca, ob 15. uri. Na njem se bo s svojimi malvazijami predstavilo 54 vinarjev s 120 vzorci malvazij, med njimi tudi gostje iz italijanske Apulije, ki bodo predstavili vina iz sorte malvasia bianca lunga.

V ponedeljek bo ob 11. uri pogovor o malvazijah različnih slogov in njihovi vlogi ter sprejetosti na tržišču, na katerem bodo sodelovali enologa Boštjan Zidar (Vinakoper) in Tilen Praprotnik (SteraS) ter someljeja, poznavalca tržnih razmer, Valentin Bufolin (Lidl) in slovenski someljejski prvak Gašper Čarman (e-vino). Oba dneva bo več delavnic. V nedeljo bo degustacija do 21. ure, v ponedeljek pa bodo festival sklenili uro prej.

Za ljubitelje kulinarike se jutri začenja dolg teden. Do 19. marca bo namreč spomladanski Teden restavracij, v okviru katerega bo kar 99 slovenskih restavracij, med njimi jih bo 14 s Primorske, ponujalo posebne menije po enotni ceni 17 evrov. Ker je število sedežev za Teden restavracij omejeno, zanimanje gostov pa veliko, so potrebne rezervacije, ki jih sprejemajo na spletni strani www.tedenrestavracij.si, na kateri so dosegljive tudi informacije o posameznih ponudnikih in njihovi ponudbi.

Komur ni predaleč, ima v nedeljo lepo priložnost, da poveže izlet v Benetke s spoznavanjem rdečih vin Furlanije Julijske Krajine, Slovenije in Hrvaške v hotelu Westin Europa&Regina v neposredni bližini Markovega trga. Prireditev Gradito l'Abito Rosso bo odprta med 11. in 19. uro.

DS


Povej naprej: