• Monte, ki je prejel prvo Michelinovo zvezdico na Hrvaškem, v 
središču Rovinja vodita domačin Danijel Dado Đekić in 
njegova nizozemska soproga Tjitske.
    Monte, ki je prejel prvo Michelinovo zvezdico na Hrvaškem, v središču Rovinja vodita domačin Danijel Dado Đekić in njegova nizozemska soproga Tjitske.
    Foto: Jaka Jeraša

Hrvati dobili Michelinov vodič in prvo zvezdico

sreda, 1. februar 2017, 19:46

Hrvaška je ponovno prehitela Slovenijo. Dobili so Michelinov vodič, sicer v spletni obliki, in tudi prvo Michelinovo zvezdico.

ROVINJ > "Prvič je Michelin naredil izbor restavracij za Hrvaško! Monte v Rovinju prejme #michelinko," so sporočili na twitterju iz Michelina. Restavracijo Monte v središču Rovinja vodita domačin Danijel Dado Đekić in njegova nizozemska soproga Tjitske.

Poleg Monteja se je v Michelilnovo digitalno izdajo za Hrvaško uvrstilo še 34 restavracij in gostiln, izbor pa je precej presenetljiv. “Šokantno je, da so ocenjevalci izpustili Pelegrini, v katerem kuha Rudolf Štefan. Šibeniški zastanovoša vrhunske kulinarike je bil dvakrat zapovrstjo izbran za najboljšo hrvaško restavracijo ... Ni tudi Plavega podruma, Bevande, Male hiže ... skratka, izvzetih je cel kup restavracij, ki v zadnjih letih veljajo za vrh hrvaške kulinarike, vključene pa tiste, ki jih hrvaški kritiki sploh ne jemljejo resno. Po drugi strani najdemo v izboru nekatere restavracije, ki so se medtem že zaprle (Bistro Fajn), in nekatere povsem komercialne bistroje, kot je Boban (Zagreb),” piše na spletnem portalu MMC.

Nad izborom naj bi se čudili tudi nekateri najvidnejši hrvaški kulinarični kritiki.

Spletno uredništvo


Povej naprej: