• Cristiano Piccirillo bo na Zemonu predstavil ocvrto pico.
    Cristiano Piccirillo bo na Zemonu predstavil ocvrto pico.

Ne le praksa, tudi teorija

četrtek, 11. maj 2017, 15:24

V soboto bo v Volčjem Gradu Kulinartfest, sejem kuharskih in sorodnih knjig, v nedeljo in ponedeljek pa na Zemonu Okusi Vipavske.

PRIMORSKA > Kulinartfest se bo v Volčjem Gradu pri Komnu začel v soboto ob 10. uri, uvod vanj pa bo že večer prej, ko bodo na vrtu pri Kovačevih predstavili novo pesniško zbirko Aceta Mermolje Čivk duše. Ob tržnici kuharskih knjig se bodo popoldne vrstile predstavitve, med drugim knjig Alje FurlanVelika knjiga o siru in Iztoka IlichaKuharice z dušo. Program bo dopolnjevala ponudba tamkajšnje biodinamične kmetije Pri Kamnarjevih.

Tradicionalna majska prireditev Okusi Vipavske bo na dvorcu Zemono v nedeljo in ponedeljek. Oba dneva bo prizorišče odprto od 15. ure dalje. Predstavilo se bo približno 40 vinarjev iz Vipavske doline in nekaj njihovih gostov, pod arkadami dvorca bo odprta Vipavska tržnica. V nedeljo bo ob 17. uri delavnica o peki kruha iz kislega testa in o joti, pol ure kasneje pa delavnica z gostujočima kuharskima mojstroma iz Neaplja. Salvatore Capparelli je slaščičar, Cristiano Piccirillo pa picopek, ki je v Italiji zvezda, nastopa tudi v oddaji RAI Rečeno, storjeno. Na Zemonu bo predstavil ocvrto pico in oba festivalska dneva dopolnil kulinarično ponudbo ulične prehrane domačih mojstrov iz gostilne Pri Lojzetu na čelu s Tomažem Kavčičem ter posebnega gosta, Petra Graša s sodelavci iz restavracije Adriatic iz Splita, ki bodo kuhali brodet. Delavnico o joti bodo v ponedeljek ponovili ob isti uri, neapeljsko pa ob 19. uri. Oba dneva bo tudi predstavitev gorskih zeliščnih čajev Tončke Čibej, v nedeljo ob 18., v ponedeljek pa uro kasneje. Vstopnina bo 15 evrov. Od petka do nedelje bo v dvorani Žatika v Poreču potekal že 24. vinski sejem Vinistra. V petek ga bodo odprli ob 13. uri, v soboto in nedeljo dve uri prej, odprt bo do 19. ure. Dnevna vstopnica stane 100 kun. DS


Povej naprej: