• Slikovito Šmartno bo v  soboto velika okuševalnica.
    Slikovito Šmartno bo v soboto velika okuševalnica.
    Foto: Leo Caharija

Okusna Primorska

četrtek, 20. april 2017, 16:03

Sezona spomladanskih gastronomskih prireditev je na vrhuncu. Konec tedna bo živahno na več primorskih koncih.

PRIMORSKA > Jutri ob 19. uri v novogoriški vinoteki Solum na Bevkovem trgu pripravljajo Kraški večer. Za večerjo bosta poskrbela Simo Komel iz Kobjeglave s svojimi pršuti in drugimi delikatesami Q Komel ter kuharski mojster Peter Patajac iz gostilnice Ruj iz Dola pri Vogljah. Jedi bodo spremljala izbrana kraška vina. Rezervacije so obvezne (vinotekasolum@siol.net), cena je 30 evrov.

Brda in vino

V soboto bo živahno v Šmartnem v Brdih, kjer pripravljajo tradicionalni spomladanski gastronomski dogodek Brda in vino. V utrjeni srednjeveški vasi Šmartno bodo gostje med 12. in 19. uro uživali v izbrani ponudbi dolge vrste gostiln in drugih ponudnikov iz Brd, Collia, vse Primorske ter drugih slovenskih krajev. Vina bodo briška, od vinarjev z ene in druge strani meje. Odlično bo poskrbljeno tudi za spremljevalni kulturni program, v katerem se bo predstavilo več pouličnih glasbenih skupin, plesalci, likovniki in drugi. Število vstopnic po 45 evrov je omejeno, več informacij: info@marica.si.

Vinolova pokušina

Društvo Vinol, ki združuje vinarje, oljkarje in druge ponudnike iz krajev med Bertoki in Sv. Antonom, v soboto od 14. ure dalje v koprski Taverni pripravlja tradicionalno Pokušina vina, oljčnega olja in drugih istrskih dobrot. Pokušino bosta s svojima nastopoma popestrila klapa Capris in ansambel Teenagers.

Okusi Vipavske

Mesec špargljev vabi na Kras še do 7. maja, jutri pa se začenja okusni mesec tudi v Vipavski dolini. Številne gostilne in domačije vabijo na gastronomska doživetja, njihov vrhunec bo 14. in 15. maja. Več informacij: www.okusi-vipvaske.si.DS


Povej naprej:

 
Mnenja