Kulinarika
ponedeljek, 20. februar 2017

6 napak pri kuhanju testenin

Testenine so najbolj poznana italijanska jed. Obstaja jih veliko vrst, prav tako je veliko receptov, kako jih pripraviti. Kljub navidezni enostavnosti pa lahko pri kuhanju testenin naredimo več napak, ...

Kulinarika
torek, 14. februar 2017

10 napak pri kuhanju rižote

Rižota je ob testeninah ena najbolj priljubljenih italijanskih jedi. Vendar pa njena priprava ni zelo preprosta, saj lahko hitro storimo napako, zaradi katere rižota ne bo taka, kot smo želeli. Seznam ...

Kulinarika
nedelja, 5. februar 2017

Z občutkom za estetiko

Imeti restavracijo v Novi Gorici, pravzaprav v obrtno-trgovskem predmestju, zagotovo ni bil življenjski cilj Uroša Fakuča. Raje bi jo imel v Brdih, kjer je sicer tudi napravil prve korake. Tako v življenju ...

Kulinarika
sreda, 1. februar 2017

Hrvati dobili Michelinov vodič in prvo zvezdico

Hrvaška je ponovno prehitela Slovenijo. Dobili so Michelinov vodič, sicer v spletni obliki, in tudi prvo Michelinovo zvezdico.

Kulinarika
torek, 24. januar 2017

Ana Roš najboljša kuharska mojstrica na svetu

Britanski gastronomski mesečnik Restaurant oziroma njegova vplivna spletna stran The World's 50 Best Restaurants, ki objavlja lestvico 100 najboljših restavracij na svetu in še nekaj drugih lestvic, je ...

Kulinarika
ponedeljek, 16. januar 2017

V Trstu vse pripravljeno za Eataly (foto)

Jutri bodo v Trstu svečano odprli težko pričakovano gastronomsko trgovsko središče Eataly. V nekdanjih skladiščih vina na osrednjem tržaškem nabrežju je na več kot 3000 kvadratnih metrih v treh etažah ...

Kulinarika
ponedeljek, 26. december 2016

Živijo! na Oslavju

Suzana in Saša Radikon, vdova in sin letos preminulega vinarja Stanka Radikona, sta v torek na njihovo domačijo povabila Stankove somišljenike v pridelavi vin iz Italije in Slovenije.

Kulinarika
ponedeljek, 26. december 2016

Vodilni iz primorskih živilskih podjetij snujejo povezovanje

Predstavniki večine velikih živilskih podjetij s Primorske se zadnja leta sestajajo in tudi snujejo skupne nastope. Zadnje letošnje srečanje so imeli nedavno na Hlevišah na Idrijskem, kjer jih je gostil ...

Kulinarika
petek, 11. november 2016

Bela so dobra, rdeča pa super

Danes so marsikje v vinorodnih krajih in tudi drugod krstili mlado vino, jutri se slavja ob jesenskem zahvalnem dnevu nadaljujejo. Vinogradniki in vinarji so s kakovostjo letošnjega pridelka zadovoljni, ...

Kulinarika
četrtek, 29. september 2016

Med najboljšimi vinskimi kletmi na svetu ponovno goriška Kabaj

Referenčna ameriška revija Wine & Spirits je objavila tradicionalno lestvico najboljših vinskih kleti na svetu, med katerimi se je znašla goriška Kabaj iz Šlovrenca.