Kulinarika
sreda, 23. marec 2016

FerFud tovornjaček išče kuharskega mojstra z veliko idejo

Projekt FerFud se vrača tudi letos. Tokrat s prenovljenim konceptom, saj FerFud tovornjaček išče kuharskega mojstra z veliko idejo, sporočajo organizatorji. Razpis je že odprt, kandidati lahko prijave ...

Kulinarika
petek, 11. marec 2016

Začenja se pomladni Teden restavracij

Z današnjim dnem se začenja letošnji pomladni teden restavracij, v katerem bo 86 restavracij po vsej Sloveniji ljubiteljem kulinarike do 20. marca ponujalo menije po enotni ceni 16 evrov. Po lanskem poudarku ...

Kulinarika
ponedeljek, 7. marec 2016

25. marca se vrača Odprta kuhna

25. marca se na Pogačarjev trg v Ljubljani vrača zelo priljubljeni kulinarični dogodek Odprta kuhna. Ta projekt so lani zelo uspešno “izvozili” tudi v Koper, ki bo tudi letos zaživel na Carpacciovem trgu ...

Kulinarika
sreda, 2. marec 2016

Ana Roš v Netflixovi televizijski seriji

Priznano slovensko kuharsko mojstrico Ano Roš iz Hiše Franko v Kobaridu bomo lahko letos videli v drugi sezoni dokumentarca o kuharskih mojstrih Chef's Table, ki ga producira Netflix.

Kulinarika
ponedeljek, 22. februar 2016

Pomladni Teden restavracij je tu

Od 11. do 20. marca bo po dostopni ceni možno uživati v najboljši slovenski kulinariki - vrača se namreč pomladni Teden restavracij.

Kulinarika
torek, 16. februar 2016

Klobasijada na Pučah (foto)

Letos ocenjevanja istrskih klobas sicer niso povezana v festival, a zanimanje izdelovalcev za primerjavo s kolegi ostaja nezmanjšano.

Kulinarika
petek, 22. januar 2016

Bife Da Pepi v Trstu bo odprl še bistro

Tržaški bife Da Pepi bo odprl še en bistro, in sicer na vogalu med hranilnico in Borznim trgom, kjer je bila dolgo nepremičninska agencija, poroča Il Piccolo.

Kulinarika
sreda, 20. januar 2016

“Zlato mleko” za dolgo življenje

“Zlato mleko” je bilo lansko leto eno najbolj iskanih gesel v spletnem iskalniku google. Gre za pijačo, ki jo priporoča ajurveda, tradicionalna indijska medicina.

Kulinarika
torek, 13. oktober 2015

Črna mocarela osvaja svet

Ste že slišali za črno mocarelo? To je najnovejši italijanski kulinarični izvozni produkt, ki že osvaja svet. Črno mocarelo je njen “izumitelj” Umberto D'Angelo pod blagovno znamko Nera di bufala prvič ...

Kulinarika
nedelja, 27. september 2015

Gorica je bila štiri dni gastronomska meka

Od četrtka do nedelje je bila Gorica kulinarični Babilon. Letošnji Okusi na meji so privabili več ljudi kot lanski, ko se je v Gorico zgrnilo nad 400.000 obiskovalcev.