• Odgovorni urednik TV Koper Capodistria Matej Sukič, Primorskih novic Antiša Korljan in Radia Koper Andrej Šavko ob 
predaji zlatega jabolka osebnosti Primorske 2016 Vasji 
Klavori.
    Odgovorni urednik TV Koper Capodistria Matej Sukič, Primorskih novic Antiša Korljan in Radia Koper Andrej Šavko ob predaji zlatega jabolka osebnosti Primorske 2016 Vasji Klavori.
    Foto: Leo Caharija

Še drugo zlato jabolko v pravih rokah

četrtek, 9. marec 2017, 13:25

“Ta gre pa v mojo delovno sobo v družinski hiši v Bovcu,” se je zlatega jabolka, priznanja za vsakoletno osebnost Primorske, na svojem domu v Solkanu razveselil soprejemnik nagrade Vasja Klavora. Soproga je ob tem sicer izrazila nekaj dvomov, a jo je v šali utišal z besedami: “Zakaj? Ker sem jaz tako rekel. Včeraj, na osmega marca, bi te morda še poslušal, zdaj bo pa po moje.”

SOLKAN > Še drugo zlato jabolko je tako od danes v pravih rokah. Odgovorni uredniki TV Koper Capodistria, Primorskih novic in Radia Koper, Matej Sukič, Antiša Korljan in Andrej Šavkoso namreč v Solkanu Vasji Klavori predali zlato jabolko, nagrado, ki jo v vsakoletni akciji treh medijev Osebnost Primorske podelijo v januarju.

Klavoro so v paru s kolegom Igorjem Komelom, direktorjem Kulturnega doma Gorica, bralci, gledalci in poslušalci treh vodilnih primorskih medijev izbrali zaradi postavitve spomenika padlim slovenskim vojakom v Doberdobu. Slovesnosti ob odkritju spomenika sta se lani jeseni udeležila tudi predsednika Slovenije in Italije Borut Pahor in Sergio Mattarella, odmevala pa je kot dejanje domoljubja in hkrati sožitja med sosednjima narodoma in državama ter simbol enotnosti slovenskega etničnega prostora in predvsem v opomin, da se takšne morije ne bi ponovile nikoli več.

NR


Povej naprej:

Mnenja