• Piran
    Piran
    Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Malo spoštovanja, prosim!

petek, 28. julij 2017, 15:50

Dragi moji sodržavljani, s svojim nekulturnim obnašanjem ste me spodbudili k pisanju tega pisma.

Živim in delam v Piranu. V teh vročih dneh je precej oblegan s tujimi in domačimi obiskovalci. Žal pa vas je večina slednjih, se pravi domačih, brez kančka kulture obnašanja. Dober dan - nikoli slišali, da o besedah hvala, prosim ... sploh ne govorim. Preden sploh kupite vstopnice za naše muzeje, mestno obzidje, si vzamete čas in nam v obraz pljunete svojo aroganco, prepotentnost in slabo voljo. Žalite nas z raznimi pomanjkljivostmi našega malega mesta, pametujete o tem, kako skuhati kapučino in se ne menite za naše prijazne razlage, pozdrave in nasmeške. Glede na to, da vas ima večina v našem mestu hiše in stanovanja in da smetite po naših ulicah, da parkirate svoje avtomobile pred našimi domačimi vrati - ste vi neprijazni.

Seveda je najbolj pomembno, da izsilite popust pri kakšni vstopnini ali kavici. O, kako ste potem srečni! Pri tem pa pozabljate, da tudi mi živimo in delamo za denar (plačo).

Zato, dragi moji, naj vas bo sram! Pred seboj, svojimi otroki in svetom! Imamo sonce, morje, počitnice so tu! Predvsem pa imamo mir. Uživajmo v tem in bodimo prijazni in kulturni drug z drugim.

Sama pa vam bom še naprej z veseljem in vztrajnostjo dala vedeti, da sem jaz tu doma.

SUZANA TODOROVIĆ, Piran


Povej naprej: