Cappellacci (vrsta raviola), polnjeni z dimljeno ovčjo skuto in spomladansko zelenjavo
250 g moke
50 g ostre moke
eno jajce
4 rumenjake
oljčno olje
200 g ovčje skute
100 g dimljene ovčje skute
1-2 žlice kisle smetane
sol
poper
spomladanska zelenjava (šparglji, čemaž ...)
parmezan
Iz prvih petih sestavin umešamo gladko testo in ga pustimo počivati. Med tem časom iz skute in kisle smetane naredimo nadev. Če je premehek, dodamo malo drobtin. Solimo in popramo. Oblikujemo raviole. Iz divjih špargljev, belušev, graha, čemaža in korenčka pripravimo omako. Zelenjavo zrežemo na poljubno obliko. V ponev damo malo zelenjavne osnove, pustimo, da zavre, in stresemo notri zelenjavo. Solimo, pokuhamo in preden so ravioli kuhani, dodamo čemaž in začimbe (timijan, drobnjak). Dodamo maslo in parmezan ter prelijemo čez raviole.
Recept je pripravil kuharski mojster Sebastijan Kovačič iz Hiše Torkla iz Kort nad Izolo.