Cappellacci (vrsta raviola), polnjeni z dimljeno ovčjo skuto in spomladansko zelenjavo

 Foto: Jaka Jeraša
Foto: Jaka Jeraša

250 g moke

50 g ostre moke

eno jajce

4 rumenjake

oljčno olje

200 g ovčje skute

100 g dimljene ovčje skute

1-2 žlice kisle smetane

sol

poper

spomladanska zelenjava (šparglji, čemaž ...)

parmezan

Iz prvih petih sestavin umešamo gladko testo in ga pustimo počivati. Med tem časom iz skute in kisle smetane naredimo nadev. Če je premehek, dodamo malo drobtin. Solimo in popramo. Oblikujemo raviole. Iz divjih špargljev, belušev, graha, čemaža in korenčka pripravimo omako. Zelenjavo zrežemo na poljubno obliko. V ponev damo malo zelenjavne osnove, pustimo, da zavre, in stresemo notri zelenjavo. Solimo, pokuhamo in preden so ravioli kuhani, dodamo čemaž in začimbe (timijan, drobnjak). Dodamo maslo in parmezan ter prelijemo čez raviole.

Recept je pripravil kuharski mojster Sebastijan Kovačič iz Hiše Torkla iz Kort nad Izolo.


Najbolj brano