Gurmanski praznik na Krvavcu

Po lanskem uspešnem prvem Gourmet Cupu na Krvavcu, ko so gostinci in vinarji tekmovali v veleslalomu, zaključek pa je bila nadvse okusna predstavitev jedi nekaj kuharskih mojstrov, so se pri Jezerškovih, gostinskem podjetju, ki pripravlja dogodek, odločili za tridnevno doživetje.

 Foto: Dean Duboković
Foto: Dean Duboković

KRVAVEC > Začelo bo že nocoj ob 18. uri z Večerjo na zajli, ko se bodo kabine krvavške žičnice spremenile v male zasebne restavracije, v katerih bodo ponujali jedi Luke Jezerška, Tomaža Bolke in Darka Klemna. Jutri bo posebej živahno na znameniti krvavški Plaži, kjer bodo po štiri evre svoje jedi ponujali Uroš Štefelin (Vila Podvin), Igor Jagodic (Strelec), David Vračko (Mak), Jorg Zupan (Atelje), Darko Klemen (MasterChef Slovenije 2016), Damjan Fink (Na gradu) in Jernej Kamič (Jezeršek gostinstvo). V ponedeljek bo veleslalom zaPokal gourmet 2017, na Plaži pa bo podobna kuharska ekipa, ki jo bosta dopolnila Tomaž Kavčič (Zemono) in Vincenzo Guarino iz Neaplja, spet pripravljala avtorske prigrizke. Oba dneva bodo ponujali vina slovenskih vinarjev in seveda poskrbeli za zabavo. DS


Najbolj brano