• Rudolf Štefan, prvo ime hrvaške kulinarike.
    Rudolf Štefan, prvo ime hrvaške kulinarike.
  • Vsako leto v začetku julija Ante Pižić ter Alen in Vesna Bibić (z leve) priredijo v domačem Skradinu nadvse prijeten 
Festival finih vin. Med drugimi sta slovenske barve zastopala  Tina Skrinjer in Stojan Ščurek.
    Vsako leto v začetku julija Ante Pižić ter Alen in Vesna Bibić (z leve) priredijo v domačem Skradinu nadvse prijeten Festival finih vin. Med drugimi sta slovenske barve zastopala Tina Skrinjer in Stojan Ščurek.
    Foto: Sašo Dravinec
  • Restavracija Pelegrini je korak od šibeniške katedrale.
    Restavracija Pelegrini je korak od šibeniške katedrale.
  • Ivan Miloš sredi družinskih vinogradov v Ponikvah na Pelješcu, ki jih vzgajajo na ekološki način in v katerih je le ena sorta vinske trte, mali plavac.
    Ivan Miloš sredi družinskih vinogradov v Ponikvah na Pelješcu, ki jih vzgajajo na ekološki način in v katerih je le ena sorta vinske trte, mali plavac.
    Foto: Sašo Dravinec
  • Frano Milin - Bire iz Lumbarde na Korčuli, kjer edini pridelujejo vino iz sorte grk.
    Frano Milin - Bire iz Lumbarde na Korčuli, kjer edini pridelujejo vino iz sorte grk.
    Foto: Sašo Dravinec
  • Bokeria v Splitu utira nove poti sredozemskemu fusionu.
    Bokeria v Splitu utira nove poti sredozemskemu fusionu.
    Foto: Sašo Dravinec
  • Korčulanski oljkarji so ponosni na svojo sorto lastovka in na evropsko zaščito tamkajšnjega oljčnega olja. Z leve: 
Dinko Prižnić, Ranko Šurjan in Miloš Žuvela.
    Korčulanski oljkarji so ponosni na svojo sorto lastovka in na evropsko zaščito tamkajšnjega oljčnega olja. Z leve: Dinko Prižnić, Ranko Šurjan in Miloš Žuvela.
    Foto: Sašo Dravinec
  • Dingač na južnih pobočjih Pelješca je prvi hrvaški grand cru.
    Dingač na južnih pobočjih Pelješca je prvi hrvaški grand cru.
    Foto: Sašo Dravinec
  • Mazzgoon v Dioklecijanovi palači.
    Mazzgoon v Dioklecijanovi palači.
    Foto: Sašo Dravinec
  • Uje Oil Bar v splitski palači Dominis.
    Uje Oil Bar v splitski palači Dominis.
    Foto: Sašo Dravinec

Novi dalmatinski okusi za nove čase

nedelja, 16. julij 2017, 06:00

Dalmacija te dni poka po šivih, dopustniki z vseh koncev se borijo za svoj kotiček na plažah. A pokrajina ob vzhodni obali Jadrana ob vsem, kar vsako leto znova privablja številne turiste, ponuja še manj razkrite podobe, strnjene, denimo, v novih dalmatinskih okusih. Če je pred leti veljalo, da je dalmatinska gastronomija nevznemirljiva, da je najboljše dobra sestavina, so ljudje na številnih koncih začeli premikati stvari v neke nove smeri, tako v kuhinjah kot v kleteh.

Dalmacija je zgodovinska vinska dežela, a je trsna uš tudi tam opravila svoje, vinogradov pa je zdaj le četrtina obsega izpred dobrega stoletja, ...

Paket Mesečno
Osnovni paket že od 6,99€
Regionalni paket že od 7,99€
Modri paket že od 8,99€
Popolni paket že od 9,99€
Dnevni paket 1,99€
Popolni plus PDF že od 19,99€
Vse cene vsebujejo 22% DDV. Založnik si pridržuje pravico spreminjati nabor rubrik.

Podrobne informacije o naročniških paketih.


Povej naprej: