• V Novi Gorici so ustanovili novo zasebno fakulteto.
  V Novi Gorici so ustanovili novo zasebno fakulteto.
 • Na goriškem športnem letališču so priredili prvi letalski 
miting, nekakšno generalko za slovesno obeležitev bližajoče 
se stoletnice (2009) prvega poleta bratov Rusjan.
  Na goriškem športnem letališču so priredili prvi letalski miting, nekakšno generalko za slovesno obeležitev bližajoče se stoletnice (2009) prvega poleta bratov Rusjan.
 • V Štanjelu so podelili prvo nagrado Maksa Fabianija za 
največje dosežke na področju urbanizma in prostorskega 
načrtovanja. Dobil jo je dr. Andrej Pogačnik s Fakultete za 
gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani, priznanje pa sta prejela 
arhitekta Boris Podrecca in Marko Lavrenčič.
  V Štanjelu so podelili prvo nagrado Maksa Fabianija za največje dosežke na področju urbanizma in prostorskega načrtovanja. Dobil jo je dr. Andrej Pogačnik s Fakultete za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani, priznanje pa sta prejela arhitekta Boris Podrecca in Marko Lavrenčič.
 • Goriška palača Attems je gostila prvo razstavo o arhitektu 
Antonu Laščaku, ki je ponesel ime Gorice v svet.
  Goriška palača Attems je gostila prvo razstavo o arhitektu Antonu Laščaku, ki je ponesel ime Gorice v svet.

Pomemben korak za Goriško

nedelja, 8. oktober 2017, 11:19

V Novi Gorici so pred enajstimi leti ustanovili novo zasebno fakulteto - Fakulteto za uporabne družbene študije. Tedanji premier Janez Janša je dejal, da gre za strateško pomemben korak celotne goriške regije.

Pogodbo o medsebojnem sodelovanju pri vzpostavitvi delovanja nove zasebne fakultete v Novi Gorici so podpisali novogoriški Hit, mestna občina, Visokošolsko in raziskovalno središče Primorske ter Fakulteta za uporabne družbene študije. Slavnostni govornik, premier Janez Janša, je dejal, da je policentrični razvoj visokega šolstva z nastankom javnih in zasebnih visokošolskih zavodov prinesel nove priložnosti, obenem pa tudi več avtonomije, tekmovanja in kakovosti na področju visokega šolstva. “Za hitrejši razvoj Slovenije potrebujemo tako družboslovno kot naravoslovno znanje, izjemno pomembno pa je tudi to, kakšno to znanje pravzaprav je,” je med drugim poudaril Janša.


Povej naprej: