• Brez toplega puloverja pozimi pač ne gre.
  Brez toplega puloverja pozimi pač ne gre.
 • Tudi v ohlapnem puloverju smo lahko videti elegantne.
  Tudi v ohlapnem puloverju smo lahko videti elegantne.
 • Daljši puloverji z globokim izrezom na hrbtu so super 
kombinacija k usnjenim hlačam.
  Daljši puloverji z globokim izrezom na hrbtu so super kombinacija k usnjenim hlačam.
 • Zelo v modi so bolj ohlapni puloverji, ki deluje preveliko in 
rahlo moško.
  Zelo v modi so bolj ohlapni puloverji, ki deluje preveliko in rahlo moško.
 • Moški, ki obožujejo bolj 
sproščen slog, imajo pod 
puloverjem na V izrez oprijeto 
majico s kratkimi rokavi.
  Moški, ki obožujejo bolj sproščen slog, imajo pod puloverjem na V izrez oprijeto majico s kratkimi rokavi.
 • Urejen moški posega po finih puloverjih iz kašmirja.
  Urejen moški posega po finih puloverjih iz kašmirja.
 • Visokoraslim suhicam pristojijo domala vse oblike 
puloverjev.
  Visokoraslim suhicam pristojijo domala vse oblike puloverjev.

Puloverji so primerni za vse priložnosti

nedelja, 19. marec 2017, 06:00

Brez njih nas zebe. V njih se počutimo objete, odete v mehkobo. Dajo nam občutek varnosti. Rešijo nas iz zagate, ko se želimo počutiti udobno, pa še vedno šik. V njih smo lahko videti zapeljive, s poudarjenimi oblinami, ali pa ljubke, skrite v malo prevelik bombažni kapucar. Ja, ja. Večni pulover. Pa je vseeno, ali je štrikan ali pa iz bombaža. Primeren je za vse priložnosti. Priročen za potovanja, sprehode in kofetkanja. V kombinaciji s srajčko ali čipkastim topom pa tudi za kakšne poslovne sestanke.

Same vemo, da jih imamo v svojih omarah kar nekaj. Naši moški bi komentirali, da preveč. Nas pa kljub nerganju in večnemu prepričevanju, da preveč zapravljamo, radi vidijo urejene in lepe. Večina od nas da vse te puloverčke težko stran od sebe, in kljub temu da kakšnega nismo nosile že par let, jih rade videvamo v svojih omarah. Saj nam bodo enkrat že prav prišli, se prepričujemo.

Lahko jih “posodobimo”

Dejstvo je, da dober, kakovosten pulover zdrži več sezon. Da ga “posodobimo”, mu kdaj dodamo broško v obliki večjega cveta, nanj prišijemo perlice in bleščice ali pa ga “oplemenitimo” z novejšim kosom nakita. Bombažni pulover lahko posodobimo tudi z malček več poguma. Razparamo rokave po šivih in mu dodamo podobno tkanino v istem ali drugačnem tonu. S tem pridobimo širši rokav, ki je letos tako zelo moden. V zapestju je rokav lahko ožji in okrašen s kakšnimi poševnimi šivi ali gubami. Pomembna je iznajdljivost. Ni vedno nujno potrebno, da se zatekamo k zapravljanju denarja in hitenju iskanja za novimi kosi oblačil.

Preprost pulover s kapuco zagotovo imate doma. V kombinaciji z visokimi petami, trenčem ali plaščem, morebiti usnjeno jaknico ali pa vetrovko, je ta hip eden izmed vročih trendov. Sam pulover je lahko potiskan ali enobarven. Pomembno je, da je bolj ohlapen. Da deluje preveliko in rahlo moško. Feminilen pridih nam da obutev - čevlji z vrtoglavo visoko peto, škorenjci ali gležnarji.

Šik in elegantne

Zelo šik in eleganten je puloverček z malimi drobnimi gumbki, ki se diagonalno spuščajo ob vratu. S svojimi tričetrt rokavi nas takšni puloverji spominjajo na japonske kimone. Lahko so enobarvni, rožasti, morebiti potiskani s češnjevimi cvetovi. Z belo srajčko, ki ima dolg rokav, pa dodamo svojemu videzu svežino. Potem so tu puloverji, ki so spredaj zaprti, na hrbtu imajo pa imajo globlji izrez. Ponavadi so daljši in so super kombinacija k usnjenim hlačam. Lahko si ga poveznemo kar čez modrček, v zimskih mesecih pa naj spodaj pokuka svilen ali čipkast top. Puloverji nas lahko včasih spominjajo na srajčko. Narejeni naj bodo iz finih tkanin ali garna, ovratnik pa naj se zaveže v pentljo.

Krajši puloverji so za suhice

Krajši puloverji kvadratnih oblik po mojem mnenju pristojijo suhicam. Tistim z brezhibno postavo, da suvereno pokažejo svoj trebušček. Moramo vedeti, da zaprti ovratniki, preširoki rokavi in celoten škatlast kroj ni primeren za ženske z večjim oprsjem. Te morajo posegati po krojih, ki jih optično zožajo. Ovratnik naj bo definitivno na V izrez. Rokavi ožji, v prsnem delu prav tako, da se začuti samo silhueto telesa, potem pa lahko pulover mehko in ravno pade. Fino je, če je pulover malenkost daljši, s tem nas naredi tudi višje. Tiste srečnice, ki so visokorasle, pa imajo več manevrskega prostora. Občutek imam, da jim pristoji vse. Ozko, kratko, predolgo, preveliko in preširoko. Na njih je vse videti dobro.

Moški obožujejo majice s kapuco

Kaj pa močnejši spol? Urejen moški posega po finih puloverjih iz kašmirja. Pod njimi obleče srajco in morebiti kravato. Tisti, ki obožujejo bolj sproščen slog, pa imajo pod samim puloverjem na V izrez oprijeto majico s kratkimi rokavi. Priporočam, da ima majica vsaj dva odstotka elastana, da sam ovratnik majice stoji brezhibno ves dan. Elastan namreč prepreči, da se ovratnik razvleče.

So pa tudi takšni moški, ki se ne morejo upreti “felpam”, majicam s kapuco. Doma imam enega takega. Pa čeprav ga nenehno odvračam od tega in ga prepričujem, da ni več mulc, vam moram priznati, da je v njih videti prav “kulskoi”. Predvsem ko je v družbi otrok in se sproščeno ukvarja z njimi. Takrat se mi zdi mladosten in možat. In kaj naj ob tem naredim? Nič. Ozrem se za njim in si rečem: “Pa saj mu ‘paše’!” (smeh)

METKA ALBREHT


Povej naprej:

 

Mnenja