Škerličeva klobasa je bila spet najboljša na Pučah

Na Pučah so na turistični kmetiji Tonin pri Luki Pucerju na predvečer kulturnega praznika pripravili že sedmo tradicionalno ocenjevanje istrskih klobas.

Na fotografiji so (z leve) Zvonko Sedmak, Janez Pavčnik, 
Dejan Škerlič, Stojan Baruca, Suzana Mermolja in gostitelj 
Luka Pucer. Foto: Sašo Dravinec
Na fotografiji so (z leve) Zvonko Sedmak, Janez Pavčnik, Dejan Škerlič, Stojan Baruca, Suzana Mermolja in gostitelj Luka Pucer. Foto: Sašo Dravinec

“Letošnja letina je dobra. Pridelovalci so bili pozorni, svoje pa je pripomoglo tudi suho in mrzlo vreme v minulih tednih, zaradi česar so se klobase lepo sušile,” o ponudbi v ocenjevanju pravi Zvone Sedmak iz Klanca, ki je vodil ocenjevalno komisijo, v kateri sta bila še Zorko Vergan s Plavij in domačin Aleš Ambrožič. Tako kot vsako leto je komisija izbrala tri najboljše klobase. Med 17 vzorci je prvo mesto osvojil izdelek Feruča Škerliča iz Kopra (po priznanje je na Puče prišel njegov sin Dejan), drugo istrska klobasa Janeza Pavčnika iz Izole in tretje klobasa Stojana Baruce iz Koštabone. Svoj glas je oddala tudi številčna publika, ki je priznanje, nemara najbolj prestižno, namenilo Suzani Mermolja s Puč. DS


Najbolj brano