• Aleksander Novak
    Aleksander Novak
    Foto: Osebni Arhiv Aleksandra Novaka

Aleksander Novak: Mi smo ljudje

četrtek, 22. december 2016, 14:59

“Trgovske verige vabijo k potrošništvu, da bi se s še večjimi in dražjimi darili kot prejšnje leto odkupili za celoletno odsotnost od najbližjih, pri čemer pa nihče ne zastane za trenutek in se vpraša o smiselnosti vsega. Vpraša o tem, če smo sploh še ljudje.” S takšnim razmislekom je kantavtor, Koprčan Aleksander Novak pospremil izid svojega novega singla Mi smo ljudje, ki je hkrati zadnja v nizu skladb s plošče Do dna.

Topla skladba, posvečena vsem ranljivim skupinam, je nastala, da bi opozorila, kako različna so si naša življenjska izhodišča. “Nekdo, ki ima dve zdravi roki, nogi in oči ter bistro glavo, včasih težko razume, koliko nekomu pomeni samo iskren stisk roke, pogled, občutek sprejetosti ... Nenazadnje so to trenutki, ki smo jih vsi veseli,” je povedal Aleksander, ki v času odtujenosti opozarja na male pozornosti in upa, da bo z močnim sporočilom te svoje skladbe dosegel, da bodo ljudje vsaj za trenutek postali ter se vrnili k sebi in bližnjim.

Glasbo in besedilo za Mi smo ljudje je ustvaril sam, skladbo pa je aranžiral Gaber Radojevič, ki je tudi producent celotnega albuma Do dna. Od njegovega izida je naokrog leto dni. Aleksander Novak pravi, da v tem času kot kantavtor ni miroval. Nove pesmi, ki jih je napisal, so zametki nove glasbene zgodbe. “Skozi bolečino preteklosti v tem trenutku prehajam k tistim lepšim občutkom, ki bogatijo naša življenja, tudi moje, zato bo naslednja zgodba manj obremenjena z družbeno angažiranostjo in se bo v večji meri posvečala lepoti življenja,” napoveduje Aleksander Novak.

ID


Povej naprej:

 

Mnenja