• Foto: Matej Kolakoviä‡

Poletni koncerti v Kopru

četrtek, 13. julij 2017, 16:27

V izjemnem ambientu koprske Taverne se bo v ponedeljek, 17. julija, pričel niz koncertov, znan pod imenom Poletni koncerti, ki že slabo desetletje s svojimi tematskimi glasbenimi večeri razveseljujejo domače in tujo občinstvo.

Letošnjo sezono (ob 21. uri) bo otvoril gospel zbor Bee Geesus (na fotografiji), ki deluje pod umetniškim vodstvom Mateja Virtiča, enega vidnejših predstavnikov a cappelle v Sloveniji.

24. julija bo nastopila srbsko-slovenska zasedba King Foo (Rok Golob, Matej Sušnik in Peter Hudnik s pevko Aleksandro Josič). Njihov repertoar zajema vse bolj prepoznavne avtorske skladbe (Začaraj me, Galaxije Bežijo, Dance Without Moving, Kristal, Lebdenje …) in žanrsko pester izbor zabavnih priredb popularnih skladb, odigranih na njihov svojski način.

V ponedeljek, 14. avgusta, je večer rezerviran za pevko Kristino Oberžan in njeno skupino, ki jo sestavljajo Klemen Smolej - kitara, Anže Langus Petrovič - bas in Jure Rozman - bobni. V Kopru bo predstavila svoj avtorski projekt z nove zgoščenke My Heart Knew, za katero je našla navdih v countryju, gosplu in bluesu, čemur je primešala nekaj jazzovskih elementov. Letošnji Poletni koncerti se bodo sklenili v ponedeljek, 21. avgusta, s koncertom avstrijske skupine Dobrek Bistro, ki velja za eno vodilnih avstrijskih etno/folk zasedb in deluje že od leta 2000. Ustanovila sta jo poljski harmonikaš Krzysztof Dobrek in ruski violinist Aliosha Biz, kasneje sta se jima pridružila še brazilski multi tolkalist Luis Ribeiro in dunajski jazz basist Sascha Lackner. (zk)


Povej naprej: