• Tomaž Klepač
    Tomaž Klepač
    Foto: Darja Štravs Tisu

Popotovanje po radijskih in glasbenih valovih

četrtek, 3. avgust 2017, 11:58

Tomaž Klepač, za letošnji 37. festival Melodije morja in sonca ste se podpisali pod popevko Moje oči . Strokovna žirija vam je podelila nagrado za glasbo.

“Ja, in vesel sem te nagrade. A najprej bi se rad zahvalil vsem, ki so sodelovali pri nastajanju skladbe in vsem, ki so na nedavnem festivalu glasovali zanjo, oziroma jim je pesem Moje oči všeč.

Pesem je nastajala dobri dve leti. Najprej je bila na čakanju, kot radi rečemo, ker mi je nekaj manjkalo, čutil sem, da ni popolna. Tu pa tam sem jo doma preigraval in čakal na tisto nekaj, da sem lahko rekel: 'To je to.' In glej ga zlomka, v petek, par dni pred iztekom roka za prijavo na Melodije morja in sonca, sem končno lahko rekel: 'To je to!' Poklical sem Jana Baruco. Studio je imel prost in posnela sva Moje oči. In jo tako še pravočasno prijavil na festival. Ostalo pa je znano. Peto mesto in nagrada za glasbo. Lepo. Ponosen in vesel sem. Še se bom prijavil na Melodije morja in sonca.”

> Tudi letos ste, tako kot pred dvema letoma, na odru Avditorija v Portorožu zapeli z Iztokom Gustinčičem, čeprav bi komad zvenel zelo lepo tudi samo v vaši izvedbi …

“Z Iztokom Gustinčičem sva sodelavca in soustvarjalca na veliko področjih. Na Radiu 1 ustvarjava KinG popoldan med 16 in 19. uro. Po Sloveniji nastopava s predstavo ali pa skeč-točko Bruno in Giordano. Skupaj vodiva maturantske plese, razne prireditve, resne in zabavne, skratka - veliko sva skupaj. Pred dvema letoma sva bila na festivalu druga in je bilo kar malo logično, da sva se prijavila tudi letos, kot duet, na festival Melodije morja in sonca.

Se pa strinjam z vašo trditvijo, da bi lahko pesem zapel tudi sam in bi lepo zvenela, ker kot ugotavljam po odzivih, je pesmica Moje oči kar všečna in jo ljudje radi poslušajo. Zdaj pripravljava še video za Moje oči, s studijsko različico pesmi, ki je zelo drugačna od festivalske.”

> Na Primorskem ste že dolga leta priljubljeni. Naprej kot član skupine Delirium, nato kot pevec in kitarist skupine Sixtynine, kot voditelj in organizator družabnih prireditev, širše slovensko občinstvo pa vas je spoznalo tudi v televizijskem šovu Znan obraz ima svoj glas.

“Tako je. In s prestopom na Radio1 se je krog ljudi, s katerimi sodelujem in se imam lepo, razširil na vso Slovenijo. Izkušnja, ki sem jo doživel v oddaji Znan obraz ima svoj glas, pa je neponovljiva. Zdaj, ko so od zmage v šovu minila že tri leta, vidim kakšen doseg in moč je imela in še ima ta oddaja. Še danes me na cesti ustavljajo in mi čestitajo. Res lep občutek in vsakemu naj se ponovno zahvalim. Zakaj? Ker brez vseh teh glasov ne bi zmagal.”

> Ste tudi dober imitator. Bruno Brunič Brezbal iz vašega obdobja na Radiu Capris je še danes blizu prebivalcem slovenske Istre.

“Navada je železna srajca. In to je Bruno Brunič Brezbal. Ljudje ga imajo radi, ker je Bruno tudi smešen, simpatičen in ti hitro zleze pod kožo in te osvoji. Prav zaradi tega Bruno živi še naprej. Na Radiu1, v KinG popoldnevu, ga z Gustinčičem gostiva vsak dan. V petek, 1. septembra ob 20.30, pa bo v Kopru Bruno nastopil skupaj z Gustinčičem in Giordanom na Martinčevem trgu, v sklopu prireditve Smeh na Martinčevem trgu.”

> Bi nam lahko iskreno razodeli, zakaj ste po zmagi v šovu Znan obraz ima svoj glas zapustili Radio Capris? Vam je danes kaj žal?

“Vse kar počnem, dosežem, naredim, spremenim, nadgradim v svojem življenju ... vse ima svoj namen in učim se, da svojih odločitev ne obžalujem.

Za obdobje na Radiu Capris lahko povem, da sem vesel in ponosen, da sem bil del tega kolektiva. Doživel sem vzpone in padce, spoznal fenomenalne ljudi, ki so soustvarjali ta radio. Na radiu sem se učil in naučil, kako se na radiu dela. In kar je najpomembnejše za vsak radio ... da so mi poslušalke in poslušalci dovolili, da sem bil in sem še del njihovega vsakdana. Lepo je delati na radijskih valovih.”

> Tomaž, kaj pripravljate novega na glasbenem področju? Sixtynine?

“Imam pripravljenih še nekaj pesmi, ki jih bom, upam, še letos posnel. Ekipo še sestavljam. S Sixtynine pa se je zgodba zaključila. Posneli smo odličen album You are me, ki pa, žal, ni pritegnil dovolj pozornosti. Skratka: album je. Pesmi so dobre. Na youtubu je kar nekaj naših video posnetkov. Album je izšel tudi v tujini. Lepo obdobje je za bendom in zdaj gremo vsak svojo pot. Hvala članom za super potovanje - Tadeju Tadiču, Igorju Marasoviču, Danijelu Brezcu, Janiju Klančiču, Andreu F.”

MAJDA SANTIN


Povej naprej: