Pozabljeni predhodnik artičoke

Kardij sem nedavno prvič srečala na osrednji ljubljanski tržnici. Le kaj je to, sem se začudila. Pa me je Egidio Žiber iz Parecaga, ki ga je pridelal in ponujal, potolažil, češ da nisem edina, ki ga ne poznam.

V kulinariki lahko kardij uporabimo kot solato ali prilogo k ribam in mesu Foto: Ivan Merljak
V kulinariki lahko kardij uporabimo kot solato ali prilogo k ribam in mesu Foto: Ivan Merljak

Pravzaprav ga večina Slovencev še ni srečala, in zato tudi kupcev ni veliko, se je pritoževal pridelovalec. Pokazal mi je, kako ga je potrebno olupiti,...

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

  • Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
  • Najbolj brano