• Za dirkalno-civilno uporabo so golfa R1 opremili z Akrapovičevim izpuhom in zmogljivimi 
zavorami.
    Za dirkalno-civilno uporabo so golfa R1 opremili z Akrapovičevim izpuhom in zmogljivimi zavorami.

Akrapovič tudi za golfe

četrtek, 10. avgust 2017, 06:00

Opcijska oprema performance predstavlja najboljše tehnologije za dirkalne podvige - ki so zdaj na voljo tudi za vsakdanje modele.

Volkswagen skupaj z Akrapovičem za 3- in 5-vratnega golfa R1 zasnoval visokozmogljiv izpušni sistem iz titana. Zaradi uporabe žlahtne kovine je masa tega izpušnega sistema za sedem kilogramov manjša kot pri serijskem sistemu. Izpušni sistem performance v golfu R1 ustvarja prav poseben zvok; če imamo izbran ustrezni vozni profil, je zvok takšen kot v dirkalnikih. V paketu so na voljo tudi kolutne zavore performance. Zavorni sistem je za dva kilograma lažji od serijskih zavor in s tem pripomore k zmanjšanju nevzmetenih mas.

Zavore so celo na dirkalni stezi izjemno odporne proti obrabi. Sprednja dva zavorna koluta sta izdelana v tako imenovani “plavajoči” izvedbi. Tu je nosilni obroč zavornega koluta izdelan iz aluminija, torni obroč iz železove litine pa je povezan z aluminijastim nosilnim obročem in se zato ob segrevanju lahko radialno razteza. Med prednosti tega zavornega sistema spada tudi zelo dobra sposobnost odmerjanja zavorne moči. Posebne zavorne obloge na sprednji premi pripomorejo k odličnemu zavornemu učinku, tudi kadar so zavore vroče. Zavorni sistem je navzven mogoče prepoznati po srebrni ploščici z logotipom R na zavornih čeljustih.

NR


Povej naprej: