• Novi a5 naj bi letos omrežil približno 80 Slovencev.
    Novi a5 naj bi letos omrežil približno 80 Slovencev.

Butični audi za butične okuse

četrtek, 9. marec 2017, 06:00

Slovenskim kupcem je na voljo novi audi a5. Za začetek bo na voljo s tremi ali petimi vrati, že kmalu pa bo prišla na trg tudi kabrioletska različica.

Tako kot večina novih modelov zadnjega časa se tudi novi A5 lahko pohvali predvsem z novimi tehnologijami in varnostno-asistenčnimi sistemi, izboljšanim podvozjem in prenovljenimi motorji. Seveda je nova tudi oblika, a pri tej so v tovarni namenoma pazili, da so skoraj v celoti ohranili podobo predhodnika. Tako kot predhodniku, je tudi novemu audiju A5 za osnovo služil novi A4. Podobnost je opazna na pogled in tudi dejansko se od štirke ne razlikuje veliko. Tudi pri motorni ponudbi.

Osnovni bencinski model bo A5 z 2-litrskim bencinskim motorjem s 190 ‘konji’ in ročnim šeststopenjskim menjalnikom, za katerega bo potrebnih vsaj 43.900 evrov. Za varčne uživače bo na voljo 2-litrski turbodizel s 190 ‘konji’, zanj pa bo potrebnih 44.500 evrov. Seveda je novi A5 na voljo tudi s samodejnim menjalnikom (sedemstopenjski dvosklopčni ali s prestavo več klasični samodejni) in štirikolesnim pogonom, poskrbljeno pa je tudi za dinamične voznike. Model S5 je že mogoče naročiti, konec leta pa bo mogoče poseči tudi po različici RS 5. DG


Povej naprej:

 

Mnenja