• Octavia predstavlja slabo polovico vseh prodanih škod pri 
nas.
    Octavia predstavlja slabo polovico vseh prodanih škod pri nas.
  • Notranjost je obogatena z novimi barvnimi kombinacijami in 
doplačilno z izredno velikim info zaslonom.
    Notranjost je obogatena z novimi barvnimi kombinacijami in doplačilno z izredno velikim info zaslonom.

Dvojni žarometi za večjo prepoznavnost

četrtek, 16. marec 2017, 06:00

Prenovljena škodina prodajna uspešnica je tokrat malce drugačna od ostalih škod. Sedaj ima dvojne prednje žaromete, osvežena pa je tudi notranjoost. Cene se začenjajo pri 14.499 evrih za limuzinsko, tisočaka več velja karavanska različica.

Poleg opaznih dvojnih prednjih žarometov ima tudi novo, črno masko. Deloma led zasnovane so zadnje luči, elegantnejši so odbijači, v notranjosti pa je osvežena armaturna plošča z opcijsko ambientalno osvetlitvijo in izpopolnjeno povezljivostjo.

V ponudbi so poleg osnovnih paketov opreme (easy, active, ambition, style) še športni RS, robustni scout, luksuzni L&K ter slovenskemu kupcu prijaznejši in cenovno še dostopnejši family. Kupci lahko izbirajo tudi med devetimi motorji (štirje bencinski, štirje dizelski, en CNG) z močmi med 63 in 169 kW (med 86 in 230 KM), ročnim ali DSG menjalnikom ter pogonom na sprednji dve ali na vsa štiri kolesa.

Octavia v kombinaciji z vstopnim bencinskim motorjem 1.2 TSI s 63 kW (86 KM) in opremo ambiton stane 14.499 evrov. Cene dizelskih izvedenk se začenjajo pri 18.806 evrih (1.6 TDI active), po napovedih pa naj bi bilo največ zanimanja za octavio combi 2.0 TDI ambition, ki stane 23.748 evrov.

V letošnjem letu pri slovenski Škodi napovedujejo podajo okoli 2800 octavij, skupaj pa blizu sedem tisoč vozil znamke Škoda.

Besedilo in foto:

DARJAN GORELA


Povej naprej:

 

Mnenja