• Ognjevita kia bo navdušila dinamične družine.
    Ognjevita kia bo navdušila dinamične družine.
  • Športna nota diskretno olepša notranjost.
    Športna nota diskretno olepša notranjost.

Pridih ognjevitosti v družinskem vsakdanu

četrtek, 5. januar 2017, 14:31

Najzanesljivejši avtomobil na trgu ta hip smo preizkusili v prenovljeni podobi in trenutno najprestižnejši opremi. Gt-line se spogleduje s športnostjo in cee'du lepo pristoji. Bogat spisek serijske opreme.

Opremljen z dovolj zmogljivim, močnejšim 1,6-litrskim turbodizelskim motorjem, se je tudi na daljšem potovanju izkazal za odlično prevozno sredstvo. Ob tem je ugodna tudi poraba goriva, ki se je v našem primeru sukala okoli šestih litrov.

Pri vožnji se je cee'd sportswagon kar dobro izkazal, celo na pregovorno luknjastih slovenskih cestah. Ker je tudi sicer lega na cesti pri cee'du ena od postavk, pri kateri so se Korejci v zadnjih letih precej popravili, lahko zares nekaj manj pohvalnega zapišemo le za volanski mehanizem. Ta ne nudi dovolj stika s cesto in dobrega občutka pri iskanju smeri, ne glede na to, katero od treh stopenj pomoči volanske elektronike smo izbrali.

Tudi kar zadeva prilagodljivost in prostornost, ponuja dovolj. Pohvalno se zdi predvsem udobje za voznika in sovoznika na sprednjih sedežih, tu celo nekoliko kratki sedalni deli ne motijo dobrega občutka sedenja na daljših poteh.

Sredinski zaslon v cee'du in dodatni zaslon med obema dovolj velikima merilnikoma omogočata zelo pregleden način sporočanja informacij.

Bogata oprema, dinamični izgled in predvsem rdeča barva mu odlično pristojijo.

Za ceno testnega avtomobila boste težko dobili bolje opremljen in udoben avtomobil.

Besedilo in foto: DARJAN GORELA


Povej naprej:

 

Mnenja