• Po prvih skicah sodeč bo novi duster manj  zaobljen.
    Po prvih skicah sodeč bo novi duster manj zaobljen.
  • Grand duster bo imel dodatna dva sedeža v prtljažniku.
    Grand duster bo imel dodatna dva sedeža v prtljažniku.

Prihaja novi duster

četrtek, 5. januar 2017, 14:31

Po osmih letih prihaja čas za nov rod nizkocenovnega romunskega terenca. Začetek izdelave in prodaje je menda predviden za drugo polovico 2017 ali začetek leta 2018. Na voljo tudi podaljšana verzija s sedmimi sedeži.

Po spletu so zaokrožile prve fotografije novega dusterja. Zunanjosti so oblikovalci namenili nekaj manj oblin in več preprostih potez. Duster bo kot drugi rod na voljo v dveh velikostih. Običajni bo dolg malenkost manj kot 4,5 metra, daljši (za okoli 20 centimetrov) naj bi se imenoval grand duster in potnikom ponujal tudi tretjo sedežno vrsto. Pri obeh naj bi se na račun dolžine še povečal prtljažnik v zadku, v osnovni različici na slabih 500 litrov prostornine.

Tudi pod pločevino bo kar nekaj novosti, predvsem naj bi mehanske dele novi duster dobil od Renaultovega kadjarja, skupaj z večjim turbodizlom s prostornino 1,6 litra. Ponudba bo seveda ostala zgolj pri ročnem šeststopenjskem menjalniku, štirikolesni pogon pa bo dovolj zmogljiv za premagovanje lažjih preprek pri terenski vožnji. Za tiste, ki si tudi pri Dacii želijo privoščiti samodejni menjalnik, bo najbrž ostala ponudba manjšega turbodizla z Renaultovim dvosklopčnim menjalnikom (EDC), kar so pri Dacii za sedanji duster predstavili na oktobrski avtomobilski razstavi v Parizu.

NR


Povej naprej:

 

Mnenja