• Suzuki swift bo pri nas na voljo v prihodnjem letu
    Suzuki swift bo pri nas na voljo v prihodnjem letu
  • Tako je videti notranjost za Japonce, za globalni trg bo najbrž 
podobna
    Tako je videti notranjost za Japonce, za globalni trg bo najbrž podobna

Prihaja novi swift

četrtek, 29. december 2016, 16:55

Suzuki swift bo v japonske prodajne salone zapeljal kmalu po novem letu, po svetu in tudi pri nas bo na voljo šele po uradni predstavitvi na ženevskem avtomobilskem salonu spomladi.

Na Japonskem bo nova generacija na voljo s sedmimi paketi opreme in tremi različnimi agregati. Osnovna izbira bo 1,2-litrski štirivaljni agregat, ki bo na voljo tudi v kombinaciji blagega hibrida, ter prisilno polnjen litrski bencinski agregat v športni različici RS.

Točnih številk pri japonskem proizvajalcu vozil še niso razkrili, za zdaj so znane le kombinacije pogonskega sklopa. Hibrid bo sodeloval z neskončnostoddapenjskim menjalnikom CVT, medtem ko bo pri osnovnem agregatu na voljo le 5-stopenjski samodejni menjalnik. Pri obeh se bo navor prenašal na sprednji kolesni par, opcijsko pa bo na voljo tudi štirikolesni pogon. Pri športno obarvanem litrskem agregatu bo na voljo izključno 6-stopenjski samodejni menjalnik s prenosom navora na sprednji kolesni par.

Poleg najnovejših agregatov so prihajajočega Swifta opremili s sodobno tehnologijo. Prvič bodo v njihovih vozilih na voljo sistem za samodejno zaviranje v sili, sistem za samodejen prižig daljinskih žarometov in prilagodljivi tempomat.DG


Povej naprej:

 

Mnenja