• Octavia scout bo kos tudi zahtevnejšim podlagam
    Octavia scout bo kos tudi zahtevnejšim podlagam

Še zaščitena različica

četrtek, 29. december 2016, 16:55

Škoda je prenovljeno octavio pokazala pred dvema mesecema, zadnja predstavljena različica pa je terensko navdahnjeni scout.

Po zgledu ostalih škod te vrste so na karavansko različico Octavie namestili nekaj plastičnih oblog, povišali oddaljenost od tal in dodali nekaj unikatnih elementov, ki krasijo prenovljeno serijo scout. Terensko navdahnjeni karavan je od običajne octavie Combi višji za 30 milimetrov; zaradi nekoliko spremenjenih odbijačev ter dodatnih zaščit vstopni kot meri 16,6 stopinj in izstopni 14,5 stopinj. Zraven sodi še serijsko nameščen štirikolesni pogon z elektronsko nadzorovano hidravlično lamelno sklopko in octavia scout je pripravljena, da zlahka zapelje tudi na težje dostopne točke.

Seveda je scout lahko opremljen s celotnim naborom zabavnostnih tehnologij kot tudi z vsemi varnostno-asistenčnimi sistemi. Oblikovalci si niso premislili in na zadnjega člana prenovljene družine namestili sprednjih deljenih prilagodljivih žarometov LED. Spremembe na zadku so enake kot pri običajni različici in športni vRS.

Nekaj osvežitve je bila deležna še pogonska paleta. Dvolitrski dizelski agregat s 110 kilovati po novem ni na voljo izključno s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, temveč se bodo kupci lahko odločili tudi za 7-stopenjski samodejni menjalnik DSG. Ostala dva agregata, 1,8-litrski TSI s 132 kilovati in najmočnejši dvolitrski dizelski agregat TDI s 135 kilovati, ostajata nespremenjena.

DG


Povej naprej: