• Seatova ateca uspešno pobira nagrade in naročila
    Seatova ateca uspešno pobira nagrade in naročila
    Foto: Vistadiferent

Seat ateca je najboljša

četrtek, 29. december 2016, 06:00

Seatova ateca je zmagala na izboru Autobest 2016 in si prislužila naslov najboljše izbire pri nakupu vozila v Evropi.

Seat ateca je na koncu slavila pred Peugeotom 3008, ki je zbral 72 točk manj kot zmagovalec tega mednarodnega tekmovanja. Na tretjem mestu je pristala toyota C-HR s 1.469 točkami, na četrtem citroën C3 in na petem mestu kia niro.

Bilo je zelo tesno tekmovanje in prvič na Autobest je glasovalo 31 žirantov iz prav tolikih držav. Seat Ateca je prepričala žirante v vseh pogledih in na koncu zmagala z največ točkami. Ateca je zelo prepričljiv odraz Seatovega koncepta 'Created in Barcelona' (Ustvarjeno v Barceloni) nove znamkine filozofije. V svojem imenu in imenu žirantov z zadovoljstvom čestitam Seatu za prvo zmago v zgodovini Autobesta,” je dejal Ilia Seliktar, predsednik žirije pri Autobestu.

Na izboru Autobest, ki letos poteka že 16. leto, je žirija izpostavila lastnosti, zaradi katerih je ateca za stranke najboljša izbira pri nakupu vozila: dizajn, udobje, upravljanje, razmerje med ceno in vrednostjo ter prodajna in servisno mreža.

Žirija avtomobilističnih novinarjev iz 31 različnih držav, med katerimi je bil tudi slovenski predstavnik Vinko Kernc, je ateco preizkusila konec novembra v Italiji in jo med petimi finalisti izglasovala za zmagovalko tega evropskega izbora.

Nagradili so tudi druge avtomobile Nagrado smartbest 2016 si je prislužila druga generacija peugeotjevega i-Cockpita, z nagrado safetybest 2016 pa je žirija nagradila organizacijo Euro NCAP.

DG


Povej naprej:

 

Mnenja