• Uporabnost v eni najboljših oblik na trgu
    Uporabnost v eni najboljših oblik na trgu
  • Ni ravno ekstremni terenec, a zleze lahko marsikam.
    Ni ravno ekstremni terenec, a zleze lahko marsikam.

Vozilo za pametne ljudi

četrtek, 3. avgust 2017, 14:16

Suzukijev kompaktni križanec SX4 S-Cross je avtomobil, ki zagotovo ni namenjen zapeljevanju. Je vozilo za pametne ljudi, ki cenijo vse, kar ponuja, in zavračajo šminko vseh oblik.

Je pa vseeno lep na pogled, za razliko od predhodnika. A vseeno gre za racionalen avto. Vse je na svojem mestu in funkcionalno. V opremi elegance top je na razpolago vse, kar znamka ponuja v tem vozilu. Niso pozabili na zavorno asistenco, radarsko podprto zaviranje z aktivnim tempomatom, niti na navigacijo, panoramsko streho, usnjeno oblazinjenje, vzvratno kamero, povezljivost s telefonom in še bi se dalo naštevati. Starejši uporabniki bodo najverjetneje pogrešali slovenski prevod menijev na barvnem zaslonu.

Prostorna zadnja klop

Pohvalimo pa lahko sprednja sedeža glede udobnosti in oprijemljivosti telesa. Položaj za volanom pa omogoča dobro preglednost nad dogajanjem zunaj vozila. Prav tako se ni treba pritoževati nad prostornostjo na zadnji klopi. Prtljažnik s 440 litri ni majhen in pogoltne tudi dopustniško prtljago štiričlanske družine.

Za pogon testne različice je skrbel turbobencinski motor z 1,4 litri prostornine in 103 KW ali 140 konjskimi močmi. Navduši s spodobnim navorom, štirikolesni pogon allgrip ne skrbi le za plezanje, ampak tudi za boljšo stabilnost na cesti ob polnem pritisku na plin. Takšnega v polni bojni opremi tudi s kultiviranim in odzivnim samodejnim menjalnikom ter kovinsko barvo ponujajo za 24.500 evrov. Glede na vse, kar ponuja cena ni pretirana.

Komu je namenjen?

Družinam, ki jih nič ne sme presenetiti, ljubiteljem lažjih terenskih avantur v kombinaciji z hitrim avtocestnim povratkom do večernih poročil, vsem, ki jim nizko sedenje povzroča težave in pa seveda terenskim uslužbencem vseh sort.

Besedilo in foto: DARJAN GORELA


Povej naprej: