• 

Okreten mestni avtomobilček bo razveselil tiste, ki so radi opaženi.
    Okreten mestni avtomobilček bo razveselil tiste, ki so radi opaženi.
  • Znotraj je možna bogata izbira barvnih kombinacij.
    Znotraj je možna bogata izbira barvnih kombinacij.

Za štiri pametnjakoviče

četrtek, 27. julij 2017, 06:00

Smart forfour je to, kar piše na zadku. Avtomobil za štiri potnike na najmanjši možni platformi. Za razliko od francoske kopije twinga je smart videti bolj prestižno in v različnih barvnih kombinacijah zagotovo bolj opazno.

Pri smartu navduši predvsem vodljivost z izjemno majhnim obračalnim krogom in živahnost, ki mu jo zagotavlja turbobencinski trivaljnik s 66 kilovati (90 KM). Naš rumeni jajček je bil opremljen tudi s samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko, ki zelo hitro prestavlja v višjo prestavo, malce manj suveren pa je pri prestavljanju navzdol.

A vseeno to ni avtomobil za dirkanje. Malce bolj živahna vožnja je tista, ob kateri boste zares uživali, a le če niste pretežki, saj se pri tako majhnem avtomobilu pri zmogljivostih pozna vsak kilogram. Pri družinskem izletu bo, denimo, poraba goriva in zmogljivosti na začetku dneva eno, po obisku kakšne dobre gostilne pa nekaj povsem drugega. A pustimo teorijo ob strani in povejmo, da je forfour najbolj primeren za enega, ki ima občasno družbo drugega in stalno družbo malčkov na zadnjih sedežih. Pa še to takih, ki so že shodili, saj prostora za voziček ni.

Avtomobil v številkah

Motor: turbobencinski 898 ccm/66 kW, izpust 98 g/km

Poraba na testu: 6,1 litra na 100 km

Hitrost in pospešek: 165 km/h, 11,9 sekund do 100 km/h

Cena osnovnega modela: 10.490 evrov

Cena testnega vozila: 18.335 evrov

Več podatkov: www.smart.com

Komu je namenjen? Vsem, ki so radi opaženi, ob tem pa radi parkirajo skoraj kjerkoli, obrnejo avtomobil naokrog tudi v najožjih ulicah, so seveda pametni in dovolj radodarni, da za tako majhen avtomobil dajo skoraj dvajset tisočakov.

Besedilo in foto: DARJAN GORELA


Povej naprej: