• Novi citroenov trojček že pridno beleži prodajne uspehe.
    Novi citroenov trojček že pridno beleži prodajne uspehe.
  • Znotraj je bolj eleganten od predhodnika.
    Znotraj je bolj eleganten od predhodnika.

Zabaven kaktus brez bodic

četrtek, 11. maj 2017, 06:00

Francozi so spet zadeli žebljico na glavico. Po zloglasnem grdo-lepem kaktusu so vsi ljubitelji citroënov čakali, kako bo videti nov paradni konjiček te francoske hiše. Dobili so kaktus, a prijetno zaobljen in tudi brez bodic.

Velike čevlje obuva novi C3, saj je predhodnik v desetletju in pol življenja omrežil zelo številno populacijo. Simpatična oblika, prostorna notranjost in dostopne cene vedno vžgejo. Prva generacija je nekaj časa navduševala tudi avtorja tega zapisa in mu med drugim tudi rešila življenje v prometni nesreči ...

Za živahne vandrovčke

S spomini na svojega starega belega jajčka sem tokrat teden dni prevažal novega, tokrat zelenega lepotca, opremljenega z naborom osnovnih drobnarij, ki si jih lahko privošči povprečni kupec pri nas. Sedeži so po novem podobni foteljem in takšno je tudi počutje med vožnjo. Avtomobil je za razliko od predhodnika videti bolj širok kot visok, a je prostora v višino vseeno dovolj. Vožnja je bolj zabavna, saj je vzmetenje bolj “spačkasto”. Poznavalci citroënov bodo vedeli, o čem govorim, za vse, ki imate raje nemško trdoto pa bo prav prišla kakšna bolj športna različica. Ne vem, čemu so se Francozi odrekli digitalnim merilnikom hitrosti in obratov, saj klasični niso nič posebnega, prav tako bi lahko bila boljša odzivnost osrednjega zaslona na dotik. A vse skupaj kljub vsemu deluje prepričljivo in prav zabavno.

Komu je namenjen?

Paleta je tudi tokrat zelo široka. V njem se bodo dobro počutili mladi vozniki, pa tudi tisti, ki se že tresejo ob naslednjem zdravniškem pregledu za podaljšanje vozniškega dovoljenja. In vsi vmes.

Vsekakor pa to ni avtomobil za vse, ki se jim kar naprej nekam mudi. Še posebej v tej nežno zeleni barvi je avto za pomiritev. V današnji ponudbi vedno bolj športnih avtomobilov prava redkost ...

Besedilo in foto: DARJAN GORELA


Povej naprej:

 

Mnenja