Diamantna poroka Doroteje in Marjana

torek, 22. avgust 2017, 11:00

Pred šestdesetimi leti, natančneje 10. avgusta leta 1957, sta si večno zvestobo obljubila Doroteja in MarjanHrabar.

ILIRSKA BISTRICA > Takrat se je začela skupna zgodba dveh mladih, polnih mladostnega zanosa in pričakovanj, je v uvodu med drugim povedal bistriški župan Emil Rojc, ki je jubilanta tudi na novo poročil.

Dolga, a srečna je njuna prehojena pot od prvih zaposlitev in ustvarjanja doma pa vse do radostnega pričakovanja hčerke Darinke in sina Darka. Otroci so odraščali in odrasli, prišla sta zet Silvano in nevesta Breda in za vse najsrečnejši trenutki rojstev vnukinj Mojce in Sabine ter vnukov Domna in Mateja. A tudi vnuki rastejo. Stare starše radostijo pravnukinja Nika in pravnuki Jaka ter dvojčka Luka in Žiga, ki sta se jima pridružila še Maj in Tomaž.

Po ponovni obljubi zvestobe, tokrat že tretjič, izmenjavi poročnih prstanov, poljubu zvestobe in svečanemu podpisu, so sledili objemi in voščila predstavnikov občine in upravne enote, svojcev in znancev. Ganljivo do solz. Da brez prvega plesa diamantnih zakoncev, ponovnih čestitk in drugih pozornosti slovesnost po obredu ne bi bila to, kar mora biti, je jasno; no, da se je plesalo in uživalo ob dobri hrani in pijači pozno v noč, pa tudi. FG


Povej naprej: