• Casey Affleck (desno) je z vrhunsko vlogo v drami Manchester ob morju osvojil svojega prvega oskarja za glavno 
moško vlogo.
    Casey Affleck (desno) je z vrhunsko vlogo v drami Manchester ob morju osvojil svojega prvega oskarja za glavno moško vlogo.

Oskarjevski vikend

četrtek, 2. marec 2017, 10:18

Konec tedna bo izolski Art kino Odeon v znamenju letošnjih oskarjevcev. Od zmagovalnih filmov bosta na ogled Dežela La La in Manchester ob morju, od nominiranih pa atipična znanstvena fantastika Prihod in intimni portret Jackie.

PRIMORSKA > V najnovejšem programu koprskega Cineplexxa najdemo še enega oskarjevskega nominiranca - dramo Lev: dolga pot domov, ki je režijski celovečerni prvenec Gartha Davisa. Ta je ljubitelje televizijskih nadaljevank prepričal z režijo štirih delov novozelandske serije Skrivnosti jezera, preostale je režirala velika Jane Campion (Pianist). Na letošnjih oskarjih je prejel kar šest nominacij, na kup pa je zbobnal obetavno igralsko zasedbo; Dev Patel (Revni milijonar, Uredništvo), Nicole Kidman (nazadnje blesti v nadaljevanki Velike, male laži na HBO) in Rooney Mara (Dekle z zmajskim tatujem).

> V sežanskem kulturnem domu konec tedna predvajajo simpatični poklon Trainspottingu, 21 let kasneje, v kinogledališču Tolmin je na sporedu drama Manchester ob morju, v kateri je Casey Affleck ustvaril svojo najbolj presunljivo vlogo doslej. V tržaškem Aristonu pa si lahko konec tedna ogledate velikega oskarjevskega zmagovalca Mesečina in senzacijo zadnjega tržaškega filmskega festivala, dokumentarec Trst, Jugoslavija, ki prikazuje trgovski fenomen na Ponterossu.

BILJANA PAVLOVIĆ


Povej naprej:

 

Mnenja