• Prizor iz filma Dunkirk v režiji Christopherja Nolana.
    Prizor iz filma Dunkirk v režiji Christopherja Nolana.

Po dolgočasnem Churchillu akcija

četrtek, 20. julij 2017, 10:39

Vsi tisti, ki ste med ogledom najnovejše biografije o Winstonu Churchillu pogrešali vojaško akcijo, boste prišli na svoj račun. V koprskem Cineplexxu je od danes na sporedu vojna akcija Dunkirk, ki jo je režiral mojster Christopher Nolan.

PRIMORSKA > Obe drami se sicer dogajata med drugo svetovno vojno. Režiser ChurchillaJonathan Teplitzky je zaobjel dogajanje okoli zloglasnega Dneva D v Normandiji leta 1944 in se osredotočil na psihološko bitko med Winstonom Churchillom s tedanjimi vojaškimi in političnimi akterji, Christopher Nolan, ki se odlično znajde tako v akcijskih (Izvor, trilogija Vitez teme) kot psiholoških vodah (Memento), je vzel v precep dogajanje med 27. majem in 4. junijem 1940 v Dunkirku in ustvaril prodorno akcijsko srhljivko. Za nameček v glavnih vlogah srečamo britanski igralski cvet - Mark Rylance, Tom Hardy, Cillian Murphy.

Danes bo v izolskem letnem kinu Arrigoni na ogled Služkinja južnokorejskega posebneža Park Chan-wooka, v ponedeljek pa bo na sporedu najverjetneje najbolj črna komedija leta Toni Erdmann.

V petek bodo v letnem kinu divaškega muzeja slovenskih filmskih igralcev predvjali klasiko italijanske komedije Potovanje z Anito iz leta 1979 v režiji Maria Monicellija in glasbeno spremljavo Ennia Morriconeja. BP


Povej naprej: