• Boris Cavazza je v filmskih vodah zelo domač,  Vesna Milek, 
sicer priznana novinarka in pisateljica, se je v Anini proviziji 
preizkusila v glavni vlogi. Pred leti je sicer zaigrala še v filmih 
Carpe Diem in Desperado tonic.
    Boris Cavazza je v filmskih vodah zelo domač, Vesna Milek, sicer priznana novinarka in pisateljica, se je v Anini proviziji preizkusila v glavni vlogi. Pred leti je sicer zaigrala še v filmih Carpe Diem in Desperado tonic.

Vesna Milek žena tajkuna

četrtek, 23. februar 2017, 14:24

V koprskem Cineplexxu in ljubljanskem Koloseju bo drevi premiera najnovejšega slovenskega filma Anina provizija, v katerem se pojavi vrsta znanih Slovencev, kot so Vesna Milek, Lado Bizovičar, Boris Cavazza, Dejan Spasič ...

PRIMORSKA > >Za režijo je poprijel Igor Šmid, ki je pred tem režiral samo en film, Brezno leta 1998, za seboj pa ima vrsto izkušenj iz filmske in televizijske produkcije. Scenarij je nastal v sodelovanju z Marcelom Buhom, v ospredju pa je intimna zgodba Ane, žene tajkuna Saša, ki se šele v trenutku, ko njen mož brezizhodno zabrede, zave, da o njem in njegovih poslih ne ve ničesar.

V Cineplexxu in v kinematografih v sklopu Art kino mreže si lahko konec tedna ogledate še vrhunsko dramo Manchester by the Sea, v kateri je Casey Affleck ustvaril svojo najbolj presunljivo vlogo doslej, ter nadaljevanje kultne “narkokomedije” Trainspotting. V izolskem Art kinu Odeon predvajajo tudi največkrat nagrajeni film na lanskem filmskem festivalu v Cannesu Trgovski potnik iranskega režiserja Asgharja Farhadija, ki je nase najbolj opozoril s filmom Ločitev. Jutri bo v kinogledališču Tolmin filmski portet Pabla Nerude v režiji čilskega režiserja Pabla Larraina, ki se je pred tem filmom posvetil Jackie Kennedy. V novogoriškem kulturnem domu pa bodo na ogled nagrajeni filmi 11. Festivala gorniškega filma.

BP


Povej naprej:

 

Mnenja