Resnica o Trumpovi poti na vrh

petek, 23. junij 2017, 18:00

Ugledni ameriški novinar in Pulitzerjev nagrajenec David Cay Johnston, ki je Donalda Trumpa spremljal več desetletij, v knjigi Donald Trump - resnica o poti na vrh brez dlake na jeziku razkriva, kdo je človek, ki se je zavihtel v sedlo najmočnejše države sveta.

Potomec nemških priseljencev in sin gradbenika, ki je obogatel tudi na račun državnih subvencij, je postal predsednik ZDA z obljubami, da bo zmanjšal davke, izgnal nelegalne priseljence in poskrbel za revne. A kaj se skriva pod podobo samooklicanega milijarderja in “vrhunskega pogajalca” z “najboljšim spominom” na svetu? Na to vprašanje je že pred volitvami v ZDA odgovoril novinar David Cay Johnston, ki v napeti biografiji osvetljuje Trumpovo družinsko poreklo, poslovanje, finančne mahinacije in poklicne ter zasebne vezi, ki redno presegajo mejo zakonitosti. In to brez uporabe “alternativnih dejstev”, vse na podlagi javno dostopnih podatkov, trdi Johnston. “Kdo res verjame, da je novinar, za katerega ni še nihče slišal, 'šel do poštnega predala' in našel moje davčne napovedi? Lažne novice!” se je v svojem znanem slogu ob izidu knjige odzval Trump. PV

David Cay Johnston: Donald Trump - Resnica o poti na vrh, prevedel Samo Kuščer, Mladinska knjiga, 308 strani, cena 24,94 evra.


Povej naprej: