Za izhod iz ujetosti v nesrečnem razmerju

petek, 4. avgust 2017, 16:00

Terapevtka, specializirana za partnersko in družinsko terapijo, je v knjigi Ljubezen na terapiji opisala različne odnose med moškim in žensko. Primere je vzela kar iz svoje prakse in orisala ozadja.

Veronika Podgoršek je navdih za svojo drugo knjigo Ljubezen na terapiji našla kar v svoji terapevtski praksi. V vodniku do srečnega partnerstva, ki ga je razdelila na štiri širša področja - intimnost, spolnost, družina in komunikacija, je namreč opisala primere partnerskih odnosov, s katerimi se je podrobneje ukvarjala v svojem psihoterapevtskem inštitutu. Orisala je vzroke za takšne odnose in jih poiskala v preteklosti vsakega posameznika. Vzorci iz otroštva so namreč v vsaki od opisanih žensk in moških pustile določene sledi, ki pa jih po avtoričinem mnenju lahko delno izbrišemo ali usmerimo na tisto pot, ki jo želimo (pre)voziti s svojim partnerjem.

Avtorica je ob tem nanizala še nekaj nasvetov za skladnejše razmerje: poslušajte partnerja, sprašujte in preverjajte, saj ne znate brati misli, jasno in neposredno pojasnite svoje mnenje in želje, dogovorite se o rešitvi, ki ustreza obema, ter - slednjič ukrepajte. AC

Dr. Veronika Podgoršek: Ljubezen na terapiji, Mladinska knjiga, 287 strani, cena 24,94 evra.


Povej naprej: