• LG-jev 5,3-palčni zaslon vas ne bo razočaral.
  LG-jev 5,3-palčni zaslon vas ne bo razočaral.
 • Enostaven dostop do zmogljive baterije in do reže 

za nano SIM in micro SD kartico.
  Enostaven dostop do zmogljive baterije in do reže za nano SIM in micro SD kartico.
 • Na soncu in med vrtnicami
  Na soncu in med vrtnicami
 • Detajli s pročelij najstarejše in najnovejše stavbe v Novi Gorici so dober poligon za testiranje ločljivosti 
13-megapikselne kamere.
  Detajli s pročelij najstarejše in najnovejše stavbe v Novi Gorici so dober poligon za testiranje ločljivosti 13-megapikselne kamere.
 • Kamera obvladuje tudi bližnje posnetke čebel v cvetovih 
vrtnic.
  Kamera obvladuje tudi bližnje posnetke čebel v cvetovih vrtnic.

Desetica za začetek

petek, 2. junij 2017, 13:14

V svetu telefonije je vsak teden toliko novega, da ne glede na to, po katerem telefonu posežemo, bomo v njem vedno našli neko novost ali prenovljeno uporabniško opravilo, ki se je s časom izkazalo za nepogrešljivo. Več cenovnih razredov in modelov pomeni večjo izbiro, lahko pa tudi zmedo za bodočega kupca.

Med znamkami, ki so si že od začetkov mobilne telefonije priborile pozornost na slovenskem trgu, je tako tudi korejski LG. Iz njihove letošnje modelske ponudbe smo izbrali začetnika v srednjem cenovnem razredu, po katerem posega veliko novih kupcev telefonov.

Model K10 ima 5,3-palčni HD zaslon, s tehnologijo “in-cell touch”, za odlično vidljivost tako zunaj kot v notranjih prostorih. Za obvladovanje androida uporablja osemjedrni procesor MT6750 1.5 GHz z delovnim spominom 2GB LPDDR3 RAM ter shranjevalnim 16 ali 32GB eMMC ROM, podpira pa micro SD spominske kartice (do 256 GB).

Eden bolj pomembnih dejavnikov odločanja pri nakupu telefona zadnja leta je seveda njegov fotoaparat. Pri modelu K10 zajem slik omogoča sprednja kamera 5MP z možnostjo zajema zelo širokega kota, kar je najbolj pomembno pri selfijih, ter zadnja kamera (glavna) z zajemom 13 milijonov slikovnih točk. Še ena dobra lastnost je njegova baterija saj je njena zmogljivost 2800mAh in je zamenljiva. Telefon “teče” na operacijskem sistemu Android 7.0 Nougat. Od njegovih dimenzij pa nas najbolj preseneča njegova teža, saj tehta le 142 gramov! Telefon je tako lahek, da kar polzi iz roke, zato je ob njegovem nakupu zelo priporočljiv zaščitni ovitek. Telefon, ki deluje tudi na LTE (4G) omrežju, si je od boljše hišne serije G sposodil še tipalo prstnega odtisa ter tipalo kamere, ki zajema 13-megapikselne posnetke.

Kamera telefona deluje tekoče in kljub močnemu soncu fotografiranje ni zoprno. Glavna kamera zajema prijeten široki kot, njeno ostrenje je hitro, prav tako preklop s prednje na “selfi” kamero. V osnovni aplikaciji fotoaparata pogrešamo ročne nastavitve, denimo za osvetlitev in barvno nastavitev. Ločljivost je dobra, odsvetujemo pa fotografiranje v slabih svetlobnih pogojih.

Fotografije, ki jih aparat naredi, so že samodejno dovolj izostrene, da jim ni treba dodajati ostrine. Iz trgovine google play si tako lahko sami namestimo brezplačne aplikacije Open camera ali Camera MX , ki nam bodo omogočile dodatne zmogljivosti foto in video kamere.

Naše fotografsko testno polje so bile čebele in cvetoče vrtnice ter najstarejša in najmlajša stavba v mestu, na njihovih strukturah smo primerjali ločljivost kamere telefona in digitalnega fotoaparata kot izhodišče primerjave.

LEO CAHARIJA


Povej naprej: