• V zadnjih tednih se med uporabniki facebooka širi sporočilo, 
da naj od zloglasnega hekerja z imenom Fabrizio Brambilla 
ne sprejemajo prošenj za prijateljstvo.
    V zadnjih tednih se med uporabniki facebooka širi sporočilo, da naj od zloglasnega hekerja z imenom Fabrizio Brambilla ne sprejemajo prošenj za prijateljstvo.
    Foto: Vir: Facebook

Ignorirajte Fabrizia

četrtek, 14. september 2017, 13:47

V zadnjih tednih se med uporabniki facebooka širi sporočilo, da naj od zloglasnega hekerja z imenom Fabrizio Brambilla ne sprejemajo prošenj za prijateljstvo. Da bi se izognili posledicam “srečanja” s hekerskim nepridipravom, predlagajo, da omenjeno sporočilo pošljete prijateljem in jih tako obvestite o grožnji. Prav posredovanje sporočila pomaga širiti nesmiselno potegavščino.

LJUBLJANA > Veliko uporabnikov facebooka je v zadnjih tednih prejelo spodnje sporočilo: “Prosim povej vsem tvojim kontaktom v messengerju naj ne sprejemajo ničesar od osebe imenovane Fabrizio Brambilla, Ima sliko s psom, je heker in ima sistem povezan z mesengerjem, Če ga sprejme kateri izmed tvojih kontaktov, boš tudi ti shekan, zato se prepričaj, da to vedo vsi tvoji prijatelji, Hvala. Posredovano kot prejeto, Drži prst na sporočilu, na dnu na sredini bo pisalo posreduj (forward), Pritisni to in nato klikni na imena tvojih stikov in jim bo poslano.”

Gre za dobro znano potegavščino, ki se na facebooku pojavlja že več let, spreminjajo zgolj ime domnevnega hekerja, pred časom mu je bilo ime tudi Anwar Jitou, Jayden K. Smith, Christophen Davies, James Wood in Nuran Katikoy.

Najbolje je, da sporočilo prezrete ali pa ga zbrišete.

Spletno uredništvo


Povej naprej: