• Applova najnovejša pametna mobilna telefona iphone 8 in 
iphone 8 Plus prihajata v petek tudi v Slovenijo.
    Applova najnovejša pametna mobilna telefona iphone 8 in iphone 8 Plus prihajata v petek tudi v Slovenijo.

Iphone 8 od petka na voljo tudi v Sloveniji

četrtek, 28. september 2017, 10:48

Applova najnovejša pametna mobilna telefona iphone 8 in iphone 8 Plus prihajata v petek tudi v Slovenijo. Najbolj neučakani se lahko po novo napravo odpravijo v trgovino EPL na Kongresnem trgu v Ljubljani, ki jo bodo posebej v ta namen odprli ob polnoči. Odprta bo do 2. ure zjutraj, vsak kupec pa prejme darilo, so sporočili.

SAN FRANCISCO > V petek bodo začeli nove iphone dobavljati kupcem tudi nekateri slovenski operaterji in trgovci, kjer so sprejemali tudi prednaročila.

Ameriški tehnološki velikan Apple je novo generacijo pametnih mobilnikov iphone predstavil 12. septembra. Nova mobilnika iphone 8 in iphone 8 Plus sta nasledila dosedanja modela iphone 7 in iphone 7 Plus, poleg tega pa je Apple uvedel še povsem nov, zmogljivejši in dražji iphone X, ki se bo odslej kitil z naslovom paradnega Applovega modela.

V Sloveniji bo novi iphone, ki je na voljo v vesoljno sivi, srebrni in zlati barvi, naprodaj od petka. Uporabniki bodo lahko izbirali med dvema velikostma (11,93- in 13,97-centimetrskih diagonalah zaslona) ter 64 GB in 256 GB različico. Letošnja novost je steklena zadnja stran telefona, ki omogoča brezžično polnjenje.

Glavni izvršni direktor podjetja Tim Cook je ob predstavitvi v zgradbi Steve Jobs Theatre v Applovem novem kampusu v Cupertinu dejal, da iphone X predstavlja največji tehnološki skok naprej po prvi generaciji iphonov.

Njegova izhodiščna cena v ZDA znaša 999 dolarjev, prednaročila so začeli zbirati 27. oktobra, dobavljati pa jih bodo začeli 3. novembra. Medtem so prednaročila za iphone 8 in iphone 8 Plus začeli zbirati 15. septembra, v ZDA in še v nekaterih drugih državah pa so ju začeli dobavljati 22. septembra, piše na uradni spletni strani podjetja Apple.

STA


Povej naprej: