• Telefon X6 v velikosti kreditne kartice ob  večjem, 5,5 palčnem 
“bratu”.
    Telefon X6 v velikosti kreditne kartice ob večjem, 5,5 palčnem “bratu”.
    Foto: Leo Caharija
  • Iziphone X6
    Iziphone X6
    Foto: Leo Caharija

Na svobodo s 35 grami

petek, 23. december 2016, 16:09

Medtem ko vsi tekmujejo, kdo bo imel večjega in hitrejšega, se na trgu pojavljajo zahteve za manjše oziroma zelo majhne telefone, takšne, kot je model X6, ki ni večji od kreditne kartice in tehta le 35 gramov !

Potrošništvo nas vsak dan sili v nove dimenzije, a najdejo se tudi takšni, ki poskušajo zavrteti kolo nazaj oziroma ga vsaj malo umiriti. Ali se tudi vam zdi, da so pametni telefoni prevzeli oblast nad našimi življenji in se od njih ne znamo več odklopiti? Če imate tudi vi tak občutek, potem je mogoče prišel čas, da prevzamete oblast nazaj v svoje roke, vsaj kar zadeva telefon. Čeprav so pametni mobilni telefoni namenjeni povezovanju, nas v resnici vedno bolj odtujujejo od soljudi in okolice. Zato vsaj takrat, ko si vzamemo čas zase, uživajmo realno in ne virtualno življenje.

Mali X6 je v funkcijah in zmogljivostih preprost GSM aparat, namenjen le osnovni mobilni komunikaciji. Z njim lahko telefonirate, pošiljate SMS sporočila, poslušate radio, nastavite bujenje ali ga uporabljate kot rezervni telefon velikega pametnega brata. Kljub majhnosti lahko njegova baterija v času pripravljenosti zdrži tri do štiri dni, v času pogovora pa do dve uri in pol. Na romantični večerji se boste posvetili partnerju in okusom na mizi, raje kot da bi utrinke delili z virtualnimi prijatelji na družabnem omrežju. Ne bo vas oviral pri vašem dnevnem rekreacijskem teku, na smučanju ali na plaži. Zaplavat boste lahko šli brez strahu, da bi vam ukradli vaš 500 in več evrov vreden pametni mobilnik. Malček X6 ne omogoča prenosa podatkov in s tem nevarnosti njihove zlorabe, ob tem ga odlikuje tudi zelo nizka stopnja sevanja, zato je X6 primeren telefon za otroke. Za vsega 19,90 evra ga v predplačniškem paketu ponuja družba Izimobil, količina telefonov pa je omejena.

LEO CAHARIJA


Povej naprej: