• Cena osnovnega kompleta se začne pri približno 4000 
evrih.
    Cena osnovnega kompleta se začne pri približno 4000 evrih.
    Foto: Bang & Olufsen

Najbolj estetski zvočniki doslej

petek, 12. maj 2017, 15:58

Izdelki danskega proizvajalca avdio opreme Bang & Olufsen so znani po svojem skorajda neprekosljivem estetskem pečatu, a z najnovejšim modularnim sistemom zvočnikov BeoSound Shape so ponovno presegli vsa pričakovanja in oblikovali najverjetneje svoje najbolj estetske zvočnike do sedaj.

KOPENHAGEN > BeoSound Shape je sistem brezžičnih zvočnikov, sestavljenih iz šesterokotnih panelov, ki jih lahko zložite poljubno, oziroma tako da se čim bolj zlijejo s prostorom. Poleg izjemnega estetskega učinka pa je Bang & Olufsen dodal še eno tehnološko inovacijo. Za te zvočnike je razvil poseben algoritem, s katerim zagotavljajo, da je zvok v prostoru venomer enak, ne glede na to, kje se nahajate. A portal The Verge, ki je že preizkusil zvočnike, piše, da je zvok sicer kakovosten, a da sistem ni primeren za glasbene avdiofile, ampak bolj za občasne glasbene poslušalce.

Cena osnovnega kompleta se začne pri približno 4000 evrih in vključuje štiri zvočnike, en ojačevalec in dva blažilca zvoka, deluje pa prek bluetooth povezave. Sistem se lahko nadgradi še do enajst ojačevalcev, ki “poganjajo” 44 zvočnikov.

Za tiste torej, ki jim denar ne predstavlja težave in prisegajo bolj na estetiko (s štirimi tisočaki v žepu si lahko omislite veliko bolj kakovosten sistem zvočnikov), bo BeoSound Shape avgusta na voljo na tržišču.BP


Povej naprej: