• LG G6 je bil kos višini in širini rihemberškega gradu z 
dvorišča.
  LG G6 je bil kos višini in širini rihemberškega gradu z dvorišča.
 • Svetlobni zajem 30 mm f/1,8 objektiva med nočnim motivom 
koncerta.
  Svetlobni zajem 30 mm f/1,8 objektiva med nočnim motivom koncerta.
 • Isti motiv, zajet s širokokotnim objektivom 12mm ...
  Isti motiv, zajet s širokokotnim objektivom 12mm ...
  Foto: Leo Caharija
 • LG G6, dvojna kamera za popolno doživetje fotografiranja.
  LG G6, dvojna kamera za popolno doživetje fotografiranja.
 • ... ter s standardnim objektivom 30 mm.
  ... ter s standardnim objektivom 30 mm.

Panorama kot se šika

petek, 11. avgust 2017, 13:37

Kdaj pa kdaj je bolje biti tudi zadnji, kar sem kot fotograf kar nekajkrat izkusil na lastni koži. Za preizkus LG-jevega paradnega modela G6, ki so ga sicer predstavili že zgodaj spomladi, smo si vzeli nekaj več časa, saj sta nas najbolj navdušili njegovi kameri z različnima objektivoma, standardnim in širokokotnim.

Model G6 je nastal kot rezultat zbiranja informacij s strani uporabnikov o tem, kaj si od pametnega telefona želijo in od njega pričakujejo. LG G6 ima 5,7-palčni “fullvision” zaslon QHD+ (resolucija 2880 x 1440), tako kljub velikemu zaslonu lahko z njim rokujemo zelo enostavno.

Fotoaparat je opremljen z dvema kamerama 13MP, ena je širokokotna s 125-stopinjsko lečo, kar v fotografskem DSLR prevodu znese neverjetnih 12 mm zaslonke f/2,4. S tem kotom kamera ujame panoramske posnetke, ki jih konkurenčne kamere na telefonih ne morejo. Drugi standardni objektiv zajema kot 71 stopinj zaslonke f/1,8 kar v DSLR primerjavi pokaže 30 mm objektiv. Celo sprednja širokokotna kamera 5 MP zajame kot 100 stopinj, torej prelestnih 18 mm v DSLR primerjavi, zato lahko zajemate selfije tudi brez uporabe selfi palice.

Telefon je opremljen z zaščito proti vodi in prahu IP68. Ta nam omogoča, da telefon potopimo v vodo do 30 minut do globine 1,5 metra, kar je neprecenljivo. Saj ne da ga bomo, ampak, če nam pade v vodo ... Saj veste, se zgodi.

Da vse skupaj deluje gladko in brez zatikanj, bo poskrbel procesor Snapdragon 821 s 4 gigabajti delovnega spomina. Nič od naštetega pa ne bo delovalo, če se baterija telefona prehitro izprazni. Da se to ne bi pripetilo, je vanj vgrajena zmogljiva 3300 mAh baterija, ki nam omogoča kar 22 ur pogovorov.

Pri fotografiranju z G6 nam je bil najbolj všeč vmesnik za nadzor kamere, saj poleg običajnega ponuja tudi razširjen profesionalni način nastavitev, ter res zelo širokokotna 12 mm kamera, zaradi katere nas niti malo ni zamikalo fotografiranje sestavljenih panoramskih posnetkov. Pri fotografiranju z njo - fotografirali smo tako podnevi kot ponoči - je prišel najbolj do izraza standardni objektiv z zaslonko f/1,8, ker smo posegali po nižji občutljivosti ter tako obdržali višjo kakovost posnetkov. Ob prihodu na tržišče je bila cena telefona 649 evrov, po nekaj mesecih pa je že občutno nižja.

LEO CAHARIJA


Povej naprej: